lördag 3 januari 2015

Plankpojken på resande fot

 
Chefen har minst sagt haft fullt upp med att försöka hålla koll på arbetarna på bygget. Tidkorten verkar slitas hårt, då lediga dagarna är många. 


Året började med att plankpojken packade väskan och reste med morsan till Teneriffa i två veckor. Sol, bad och träning blev det med familj, släkt och vänner. Under tiden höll chefen ställningarna med gott resultat. Farsan byggde under tiden i matsalen med framgång. Blev ju i stort sett klart under året :0)
 

Sedan var det dags igen i maj för plankpojken att vara lite ledig. Snöra på sig kängorna och ta en promenad från Mora till Stockholm på Dalkarlsvägen. Vandringen var fantastisk, man fick en massa härliga nya vänner och naturen var fantastisk. Det var lite som att vandra hemåt för plankpojkens del, i alla årstider! För när vi lämnade Mora kom snön och till Stockholm anlände vi en solig dag med 20 grader i mätaren :0)


  Sommaren höll sig både plankpojken och farsan hemma i Dalaskogarna, hus byggdes, det hängdes en del i hängmattan. En och annan dagstur blev det i skogarna hemmavid.


Bland annat gick plankpojken Skifsenleden en solig sommardag. 23 km lång vacker vandringsled som är välmarkerad och startar från Säfsenbyn. Det häftigaste var nog att man på leden passerade en finngård som byggs upp som den kunnat se ut på 1750-talet. Till och med en rökbastu fanns på gården, som alltid varit farsans dröm om att bygga åt sig. Morsan har inte varit lika förtjust i tanken, minst sagt...


Sedan kom hösten och resväskan åkte fram igen. Det var dags att med släkt och vänner fira plankpojkens födelsedag. Först i fädernäslandet och sedan på Teneriffa. Plankpojken har bokstavligt talat varit på resande fot, med båt och med flyg detta år. Rastlöst år har det varit. Varje gång resväskan åker fram vill chefen med...han har bara fått ett tre dagars sommarkollo hos farsan och morsan. Gott nog! Den som enligt chefen får bättra sig och sina resvanor till kommande år är farsan! Han tar ledigt en hel vecka, åker och är hundvakt och dessutom på chefens stora dag, kattens dag. Så även om plankpojken har varit ute och farit, så hade hon vett att vara hemma på årets viktigaste dag :0))

 
 Lautapoika on viime vuonna ehtinyt tekemään pari reissua Teneriffalle, käydä Suomessa ja kävellyt Morasta- Tukholmaan. Reissut on ollut monet ja pomo on pikkuisen ihmetellyt kun lautapoika saa kerättyä niin paljon lomapäiviä...itse kun vain pääsi viime vuonna kolmen päivän lomalle faijan ja mutsin mökille! Faija vasta törkeän tempun teki, otti viikon loman, oli koiravahti ja viellä vuoden tärkeimpänä päivänä...kissan päivänä! Ensi vuodeksi pomo miettii kovin parempaa kuria ja tätä matkalaukkua ei koske ketään!















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar