lördag 10 januari 2015

La Laguna- Santa Cruz


Då var det dags att lämna sköna La Laguna bakom sig och traska nedåt! För det blev en enda lång och skön nedförsbacke hela vägen ned till centrum av Santa Cruz.


Även idag skippade jag stora vägen och traskade istället igenom nåt som måste vara förorter till Santa Cruz. Till vänster hade jag möjligtvis Anagabergen. Är inte helt säker då jag och kartor ännu inte blivit vänner. Misstänker att Anagabegen får man ta sommartid och då får man nog ta med sig Tarmo från Estland...kanske skulle investerat i en brevduva ändå...

 
En skön lördageftermiddag blev det i förorten. Livet hade sin gilla gång, det tvättades bilar, ungdomar spelade basket och gubbarna satt på bänkarna och snackade skit.


Ganska snabbt såg man konturerna av Santa Cruz. Mullret ökade och man kunde skymta Auditorio de Tenerife, konserthuset som har segel av betong. Byggnaden är formgiven av arkitekten Santiago Calatrava och har faktiskt haft i tanken att bege mig dit ikväll :0)


Som sagt nedåt gick det och med hjälp av lokalbefolkningen har det även idag gått som en dans!


Ett felsteg blev det dock på en trottoarkant, hjärnan sade lyft på foten, signalen till tårna gick inte riktigt enda fram! Så imorgon tejpas förutom lår och fötter även knän och vaderna kan behöva sig en omgång med tejprullen efter alla trappor. Glad att jag klarade näsan. Hade varit jobbigt att förklara en uppskrapad näsa för chefen efter att hon sett bilderna från 40-årsfesten i november :0))


Imorgon blir det bussen ned till solen och södra delen av ön. Så om ni ser en mumie på beachen nånstans i Playa de las Americas framåt lunch så bli inte rädda och ring en arkeolog. Det är nog bara en välplåstrad finne som haft en tokhärlig promenix på Teneriffa!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar