lördag 6 december 2014

Pasta med oxfilé, champinjoner och konjak

Om dagen var magisk i Dalaskogarna , så var inte middagen mycket sämre! Åt en tokgod Oxfilépasta på Teneriffa och har försökt att lista ut innehållet i den. Rätt eller fel men denna pasta går inte av för hackor :o) Det fanns konjak i pastasåsen och har ju en del erfarenhet :o) Har alltid konjak i krämen när jag gör smörgåstårtor och kan ju inte vara sämre än Ernst! För i torsdags syltade han paradisäpplen, smaksatt med konjak...sägs det på byn. Jag får ju inte titta för farsan...men vi fortsätter att följas åt...jag och Ernst...hand i hand!


Oxfilépasta med champinjoner och cognac (2 pers)
 
250 gr oxfilé
200 gram färsk pasta (fettucine)
1 liten gul lök
2 klyftor vitlök
5-6 färska champinjoner
2 dl grädde 
1,5 dl buljong (1/2 msk koncentrerad köttbuljong i 1,5 dl vatten)
1/4 dl cognac
Salt och peppar efter smak
 
Jag serverade pastan med en rejäl hög riven parmesanost och färsk basilika. Det blev basilika då jag hade det hemma till efterrätten :o)
 
Finhacka löken och vitlöksklyftorna och stek i smör tills de fått lite färg. Dela champinjonerna i halvor och lägg i pannan. Häll över cognac, buljong, grädde och låt småputtra.
Strimla oxfilén och stek snabbt i en het panna , baraså att köttet får en stekyta. Lägg oxfiléstrimlorna i såsen och låt puttra ytterligare en stund. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan lite kortare än anvisningarna på förpackningen. Blanda pastan i såsen och låt stå i en minut.
Servera oxfilépastan med massor av parmesan och njut av en tokgod rätt! Ett mustigt rödvin blir pricken över i!!

 
Pastaa häränsisäfileellä, herkkusienillä ja konjakilla (2 hkl)
 
250 gr häränsisäfilettä
200 gram tuoretta pastaa (fettucine)
1 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä
5-6 tuoretta herkkusientä
2 dl kermaa
1,5 dl buljonkia (1/2 rkl lihalientä sekoitetaan 1,5 dl vettä)
1/4 dl konjakkia
Suolaa ja pippuria maun mukaan
 
Ruoka tarjoillaan parmesaanijuuston kanssa, minulla oli myös tuoretta basilikaa koska sitä löyty kaapista :o)
 
Pienennä sipuli ja valkosipulinkynnet hienoksi ja paista ne pannussa. Jaa herkksienet kahtia ja pistä pannuun. Lisää konjakki, lihaliemi, kerma ja anna kiehua pienellä lämmöllä.
Suikaloitse häränsisäfile ja käännä palaset nopeasti kuumassa pannussa. Lisää suikalot kastikkeen sekaan. Lisää suola ja pippuri. Keitä tuore pasta hiukan lyhemmän ajan kuin ohjeissa lukee. Sekoita pasta kastikkeeseen ja anna huilata minuutin verran. Tarjoile kunnon kämmenellä parmesaanijuustoa ja sinulla on todella maukas illallinen. Runsaan makuinen punaviini sopii pastan kanssa todella hyvin!

Tälläin tätä itsenäisyyspäivää on vietetty, jos päivä oli maaginen niin kyllä oli iltakin :o)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar