måndag 22 december 2014

Saffransskorpor i gå-bort-present

Då har julstöket börjat på bygget och som vanligt började jag med att göra julens favoriter saffransskorpor. De brukar jag ha hemma, ge bort i julklapp eller gå-bort present under juletider. Eftersom Leila har lagt ut ett fantastiskt enkelt recept, så länkar jag till denna nedan. Det kan väl inte ha undgått något att plankpojken gärna är på resande fot. Under mina resor brukar jag fylla på i skafferiet och saffran är en krydda som jag alltid köper hem från Spanien. Bästa är att det inte väger någonting i resväskan, eftersom den redan brukar vara fylld med några liter olivolja...och annat smått och gott ;0)


I Leilas recept byter jag ut 1 g mald saffran till 1,5 g saffranspistiller. Pistillerna mortlar jag med 1 msk av receptets socker och 2 msk konjak. Låt gärna dra i nån timme innan du blandar ihop det med smöret i kastrullen. Ger en underbar touch till ett redan fantastiskt recept :0)



Joulu on tulossa nurkan takana ja on korkea aika alkaa joululeivonnaiset! Niinkuin joka vuosi aloitan joululeipomiset tekemällä Sahramikorppuja. Korpar on herkullisia ja kiva antaa lahjaksi kun kyläilee. Reseptissä käytetään jauhettua Sahramia. Minä kuin reissailen niin paljon ostan aina pussillisen Sahrami-luteita ulkomailta. Luteet jauhon morttelissa 1 rkl sokerin kanssa. Kun sokeri ja Sahrami on jauhettu lisään niihin 2 rkl konjakkia. Anna vetäytyä tunnin verran ennenkuin sekoitat voin sekaan. Antaa ihanan maun korpuille. Ruotsissa voi isommissa kaupoissa ostaa Sahramin luteita, että sen takia ei välttämättä tarvitse lähteä aurinkoon :0))

  • Sahramikorput

  • 100 g voita
  • 1 g sahramia
  • 2 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 1/2 dl manteleita

  • Pistä uuni 175 asteeseen. Sulata voi sahramin kanssa ja kaada kulhoon. Lisää kananmunat ja sekoita kauhalla. Sekoita jauhot, leivinjauhot, sokeri ja mantelit hyvin. Lisää sekoitus kulhoon ja työstä taikina. Jaa taikina kolmeen ja muotoile niistä rullia. Pistä pellille voipaperin päälle ja paista uunin keskitasossa noin 25 minuttia. Ota rullat uunista ja vähennä uunin lämpö 125 asteeseen. Siivuu rullista noin sentin paksusia korppuja ja pistä takaisin pellille. Kuivata korppuja uunissa noin 15 minuttia.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar