tisdag 30 december 2014

Toast Skagen till nyårssupén

Såhär dagen innan nyårsafton är det hög tid att börja testa att tillaga maten till  nyårssupén...eller inte, i de bästa av världarna hade det kunnat vara så :0) Sanningen är att chefen beställde räkor till middag...så vi smygstartar lite. Ingen idé att reta upp chefen mer, då både plankpojken och farsan har tagit ledigt från bygget på obestämd tid :0) 

Toast Skagen ( 2 personer)

2 skivor valfritt bröd
200 gr räkor
2 stora msk löjrom
liten röd lök
dill
2 msk majonnäs
1 msk créme fraiche 
1 tsk konjak
2-3 cm färsk pepparrot
Salt och vitpeppar efter smak
1 citron

Skala och grovhacka räkorna. Finhacka rödlöken och riv pepparroten. Blanda med majonnäs, créme fraiche och konjak. Finhacka dillen och ha i efter smak. Smaka av med lite salt och vitpeppar. Låt vila i kylskåpet i minst en timme. Rosta brödskivorna i en mycket het stekpanna. Lägg på räkröran på brödet och toppa med en rejäl sked löjrom och en dillvippa. Servera med en klyfta citron!


Näin päivää ennen uudenvuodenaattoa on korkea aika maistella uudenvuoden illallista...tai ehkä ei...Huominen alkuruoka vain jo tehtiin ja syötiin tänään, kun pomon teki mieli katkarapuja :0) Tarviihan pomo pitää hyvällä tuulella, varsinkin kun faija ja lautapoika on vähän niinkuin luvattomalla raksalomalla...

Toast Skagen ( 2 hkl )

2 siivua leipää
200 gr katkarapuja
2 rkl mätiä
pieni punainen sipuli
tilliä
2 rkl majoneesia
1 rkl ranskankermaa
1 tl konjakkia
2-3 cm tuoretta piparjuurta
suolaa ja pippuria maun mukaan
1 sitruuna

Kuori ja pienennä katkaravut. Silppua sipuli hienoksi ja raasta piparjuuri. Lisää sekaan majoneesi, ranskankerma ja konjakki. Hienonna tilli ja lisää sekoitukseen myös suolaa ja valkopippuria maun mukaan. Anna sekoituksen olla jääkaapissa noin tunti. Paahda leivät oikein kuumaassa paistinpannussa. Laita katkarapusekoitus leivän päälle. Sekoituksen päälle pistetään mätiä ja lopuksi leipä koristellaan tillillä. Tarjoile sitruunansiivulla! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar