tisdag 2 december 2014

Julkul på bygge...

När man i sömnen kramas med en hammare och kniv, saknar väggar och golv, så känns julpynt lite avlägset! Lite stämning krävs dock, om inte annat så för att man inte ska sticka ut från mängden alltför mycket...dessutom så kräver blivande herrgården lite julmys ;o)


Ett rum förtjänar lite extra kärlek såhär i juletider och det är matsalen. Och lite är huvudbudskapet, pelargonerna går i vintervila och julstjärnorna plockas fram. Julgardinerna får vara nedpackade ytterligare ett år...för leta fram dem i detta byggkaos hade garanterat tagit längre tid än en effektiv kvart ;o) Årets julmagi kommer att ske i detta rum, för ska vi vara ärliga så är det inte tomtar och julgardiner som gör julen, det är nära och kära :0)


Fint som snus blev det på en kvart...ska självklart invigas med presenterna som plankpojken fick när man kom upp i den förnäma åldern av 40 +...Ullpläden är finska Pentik och en kär födelsedagspresent från farbror med familj. En må gott present hade farbror samlat ihop till med familjen och paketet innehöll allt och lite till! Pläd, nackkudde i fårskinn, ljus, cava och vackra vinglasen Essence designade av Alfredo Häberli för IIttala. Om farsan blir gråhårig av att försöka få plankpojken till att bidra med ett handtag på bygget...så vet farbror vad plankpojken faktiskt njuter av :o)



Pikkuriikkisen jouluniloa tähän raksaan tarvitaan näin joulukuussa! Täytyy myöntää että suurinpiirtein vartti uhrattiin! Pelakuut meni talviunille ja joulutähdet saa kaunistaa ikkunoita. Vähän valoa pimeyteen ja 40-vuotis lahjoja heti käyttöön! Setä perheineen tietää mitä lautapoika tarvii ja on kerännyt hyvänolon-paketin! Oli Pentikin torkkuvilttiä ja lammas niskan alle. Viinilasia, kynttilää ja Cavaa löyty paketista ja paljon muuta ei kaivata tänä talvena! Setä tietää miten saa lautapojan laiskaksi, pomo ja faija voivottelee!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar