söndag 7 december 2014

Tortilla till brunch!

Då är soffhänget slut på bygget, farsan är på väg tillbaka från semestern som hundvakt. Plankpojken är nog nöjdare än chefen! Kommer nog inte vara lika lättflörtad, då farsan missade kattens dag förra veckan...


Lite förberedelser krävs dock, konjaken som är till matlagning behöver gömmas och färdigt käk ska fixas åt farsan till kommande vecka. Vad är då inte bättre än Tortilla som är lika god kall som varm!



Tortilla (4 pers)
 
400 gr potatis
5 ägg
1 stor gul lök eller 2 små
1 grön paprika
(40 gr valfri ost)
Olivolja
Salt och peppar efter smak

Värm ugnen till 200 grader. Skiva potatis och lök tunt och råstek i olivolja. Använd gärna en stekpanna som du kan ställa i ugnen, t ex gjutjärn. Skär paprikan och blanda med potatis och lök. Blanda ägg, riven ost, salt och peppar. Häll över potatisen och ställ in i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Äggen ska stelna och potatisen ska vara mjuk. Tokenkelt och tokgott!

 
Tortilla- espanjalainen munakas (4 hkl)

400 gr perunoita
5 kananmunaa
1 iso tai 2 pientä sipulia
1 vihreä paprika 
(40 gr juustoa maun mukaan)
Oliiviöljyä
Suolaa ja pippuria

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Siivu perunat ja sipuli ohuesti ja paista oliiviöljyssä. Käytä mieliisti esim rautapannua jonka voit pistää uuniin. Silpu paprika ja pistä pannuun perunoitten sekaan. Sekoita munat, raastettu juusto, suola ja pippuri ja kaada perunoitten päälle. Pistä uunin keskitasolle ja paista noin 20-25 minuttia. Helppo tehdä ja yhtä hyvää syödä lämpöisenä kuin kylmänäkin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar