söndag 28 december 2014

Piroger med ost och skinka

Idag damp det in oväntat besök under eftermiddagen. Tur som är, så har man lite allt möjligt i kylen såhär i juletider. Blev ett perfekt tillfälle att göra sig av med lite rester :o) Så enkelt att göra och tokgott! Du behöver färdiga smördegsplattor, skinka, ost, lök, salt och peppar. Ägg för att pensla pirogerna.

Ost- och skinkpiroger
Sätt ugnen på 200 grader. Skär av varje platta på två och platta ut dem lite. Fyll pirogerna med skinka, ost, lök, peppar och lite salt då skinkan redan är salt. Forma plattan till en triangel och tryck ihop sidorna ordentligt. Pensla pirogerna med ägg och stek i ugnen. Går att göra när gästerna redan är på plats! De under 150 höga åt glatt men gillade glassbomben till efterrätt ännu bättre :o)

 
Tälläin kun asuu metsäkulmilla, tulee aina silloin tällöin odottamattomia vieraita kylään. Nopea ratkaisu näin joulun alla on tehdä juusto-ja kinkkupiirakoita! Voi tehdä kun vieraat jo on paikalla. Tarvitset voitaikinaa (minulla oli valmista kaupasta), juustoa, kinkkua, sipulia, pippuria ja suolaa. Kananmunaa piirakoitten voiteluun.
 
Juusto-ja kinkkupiirakoita
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kauli voitaikinasta neliöitä. Täytä piirakat kinkulla, juustolla, sipulilla, pippurilla ja pikkaisen suolaa (kinkku on jo suolainen). Tee neliöistä kolmioita nostamalla yksi kulma vastakkaiselle kulmalla. Painele sivut kiinni sormilla. Voitele piirakat kananmunilla ja paista uunissa noin 20 minuttia. Todella hyvä suolainen välipala. Lapsetkin tykkäsi vaikka jäätelöannos jälkiruuaksi oli melkein yhtä hyvä :o)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar