lördag 10 januari 2015

Playa de las Americas - Vilaflor


Då var det dags igen att lämna solen och värmen bakom sig för ett par dagars äventyr i bergen!


Och uppåt gick det, tills det gick ännu lite högre upp! Vilaflor är målet, hade tagit byn redan under långturen, men fick tyvärr inte boende att synka med varandra. Kan bara konstatera att det idag är jäkligt segt, beror nog på turistdagarna i söder!


 Det var dessutom en sån där dag då man gick och gick och Playa de las Americas aldrig försvann i periferin! När man sedan, ungefär efter en mils vandrings uppåt inser att passet ligger kvar hos kusinen...då är det bara så muntert det kan bli!


Snabba beslut krävdes, alternativet att trippa ned och hämta passet och gå upp igen...fanns liksom aldrig. Fortsatte uppåt och tänkte att blir jag inte incheckad, får jag försöka hinna ned igen innan det blir mörkt...eller ta buss...


Hittade dessutom en Caminoväg upp, Calle Real, vilket gjorde att jag väldigt lite behövde gå på huvudleden upp till Vilaflor! Blev genast lite roligare :0)


Utsikten har varit helt fantastisk hela dagen. Under förmiddagen stekte solen på som bara den och under eftermiddagen fick man ta på sig allt man har i ryggan och lite till! Vägen har gått från by till by och återigen igenom vinodlingar!


I morgon kommer jag att vara så fräck att jag tar samma väg ned. Har tittat på alternativ men de är för långa för en dags vandring. Och ska vi vara riktigt ärliga så räcker det för denna gång! En längre tur och sedan ett par kortare dagar denna vecka är alldeles perfekt!


På vägen ned, kanske man kan köpa med en flaska vin till samlingen! För det var inget man var sugen på att bära med sig upp! Bodegorna kommer tätt häruppe! 


Ca 2 mil upp från Playa de las Americas kommer Vilaflor. Är faktiskt den by som ligger högst upp på Teneriffa, på 1400 meter över havet. Så är man i behov av höghöjdsträning är det bara att komma hit. Här får man träning, både om man går, står eller ligger på bår ;0)


Måste skryta lite här, har faktiskt hållit samma tempo som en cyklist idag! Sista  hundra metrarna lyckades jag t om ta han i spurten :0) Jag var uppe först!


Varför vill man till Vilaflor och det kan man nog undra. Dels är det lite ballt med läget och framförallt att det ligger så högt upp! Sedan är det en hantverkstradition i stan som ska vara fantastisk. Tyvärr var det stängt för dagen så hantverket får jag titta på en annan gång!


Stan var död annars också...inte undra på...här var det inte dimmigt, här gick man i dimman och så var det -18 grader ute, nästan ;0) Kändes så i alla fall! Tur att man hittade lite käk med öppen spis och allt, här gosar vi in oss ikväll!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar