söndag 11 maj 2014

Vandringens bästa etapp, Fline- Folkärna

Denna etapp inleddes som vanligt med korus och information innan vi skulle bege oss för att klättra upp och ned för Boberget. Etappen var enligt skriftliga informationen 33 km lång, enligt muntliga informationen 35 km och plankpojken kom att gå ca 38 km innan dagen var slut...


Plankpojken gjorde ett tappert försök att hänga med militärgänget, men gav ganska snabbt upp...


...vid 7 km i Junkarsbo var det dags att tejpa fötterna och ta sällskap med norrmännen istället lite längre ned i ledet ;0) gjorde inte så mycket, plankpojken har alltid gillat norrmän!!


Lunch vid Garpenbergs hembygdsgård för de som önskade äta soppa i regnet. Plankpojken hoppade över detta för vad som komma skulle :0)


Efter 16 km vandring kom vandringens bästa vattenhål i Hässhyttan. Plankpojken har goda relationer till funktionärerna och får lite tips om guldkornen ;0)


En f d vandrare välkomnade oss till sitt hem och vet precis vad som kan värma en kall och blöt vandringsdag! För plankpojken blev det en god öl ;0)


Genom stigar och skog, asfalt och grusvägar gick dagens etapp...


Strax innan Krommetsbo var det ett hinder i vägen...det var inte en snygg syn när plankpojken kravlade över...väl på andra sidan förstod jag att jag kunnat gå runt :0)


Varför ska då Krommetsbo få lite egen plats...jo för i denna metropol med 3 hus har man dragit gatubelysning! 


Minst sagt förvånade över detta fortsatte vi likt Jungfru Maria i dikten:
Jungfru Maria av Erik Axel Karlfeldt:

"Hon är en liten kulla med mandelblommans hy, ja som mandelblom och nyponblom långt bort från väg och by, där aldrig det dammar och vandras." 


...vi in på Åsgarns bygdegård för att fika med kommunchefen :0) Lagerfeldt är svensk nationalskald som tilldelades Nobelpriset i litteratur postumt. Är traktens stolthet :0)


Efter fikat följde 7 km på grusväg och 4 km på asfalt innan dagens etapp var klar! Det var bara att mala på! Många tankar han mala genom huvudet, som att det är 192 dagar till plankpojken fyller 40!! Imorgon går resan vidare mot Sala, men innan dess blir det liniment och rödvin :0)


Forts. ur Anteckningar om svenska qvinnor av Wilhelmina Stålberg (P.G Berg, 1864, Stockholm).

"Hon började sin bana i Stockholm med att från någon söderut belägen landtegendom köra in mjölk och utminutera densamma på det s.k Stortorget i staden inom broarne, der hon dagligen stannade med sin häst och kärra."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar