måndag 12 maj 2014

Folkärna- Saladamm, etapp 7

I morse lämnade vi Sjöviks folkhögskola med en rask promenad till Folkärna kyrka för korum. Sedan bar det iväg i rask takt mot Sala och Västmanland.


Ganska snabbt korsade vi Dalälven och som ni kan se så höll sig militärgrabbarna  snällt i flocken med oss andra! Kan vara att de blev lite slitna när de försökte skaka av sig en envis finne igår ;0)


Efter 7,5 km kom vi till Bergshyttan där byalaget bjöd på "Sju sorters kakor". Så mycket gott och det var nog snarare 15 sorter...mätta och belåtna fortsatte vi in i skogen...


...där vi kom till länsgränsen! Dags att lämna Dalarna bakom oss och knalla in i Västmanland. Insikten om att vi passerat halva sträckan med råge slår oss och ger oss lite energi inför kommande dagar och kilometer :0)


Vi har passerat mycket djur på vägen, både hästar, kossor, getter och höns. Det djuren har gemensamt är att de alla tittar oss stint i ögonen och tycker att vi är bra knäppa i huvudet :0)


Dagens vandring har gått på grusväg och skogsstig och en del på asfalt... Efter ca 27 km var det dags att ta sig an ett parti sumpmark...plankpojken hade ju tyckt att det varit jättetokigt att komma torr i mål en dag av tolv möjliga ;0)


Efter sumpmarken övervägde vi att elda i Saunan vi hittade i skogen. Ingen kände sig manad att hugga ned en björk så vi traskade vidare...


Vid 3 mil var det dags att lufta fötterna! I skogen hoade göken. Vet ni förresten om att göken är en slug en! Göken lägger nämligen ägg i andra fåglars bo och låter dem ta hand om ruvandet och uppfödandet. Gökungarna brukar även knuffa ut sina syskon från boet, inte för att de är elaka, utan för att det blir trångt och kliar! Varför tänker plankpojken på sånt här när man traskar fram i spåren... Jo börjar bli lite less på att sova i samma rum med 27 andra ;0)


Etappen är avklarad! Den skulle vara 33 km på papperet, 36 km enligt muntliga informationen och plankpojken traskade 38 km ;0) Imorgon rör vi oss mot Sala först och sedan Altuna där det blir övernattning! Nu känns det som att vi närmar oss storstaden med stormsteg :0)










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar