tisdag 13 maj 2014

Saladamm-Altuna

Då var det dags igen, med riktigt onda och ansträngda fötter denna dag. Sista biten gick plankpojken med sandaler igår...idag med en klumpfot och oknuten känga på vänsterfot. Mot Sala ca 8,5 km halvhoppandes på ett ben denna morgon  :0)


I Sala blev det korv på Väsby Kungsgård. 
På Väsby Kungsgård sägs Ebba Brahe och Gustav II Adolf ha haft hemliga kärleksmöten på 1600-talet. Relationen avslutades då drottningen inte tyckte att Ebba Brahe var fin nog, vilket resulterade i att båda gifte sig med andra på var sitt håll. Vid Ekeby dammar finns även en gång som kallas för Suckarnas Allé, döpt efter att Ebba Brahe ska ha gått där och suckat efter sin kärlek. Trots onda fötter så är det trevligt med romantik, innan det var dags att länsa Apoteket! 


För länsat blev det på alla tre apotek i Sala då Dalkarlsvägen drog fram...så har man skavsår eller värk i någon form rekommenderar jag Salabor att åka till närliggande städer...Plankpojken har troligtvis en inflammation på gång i vänster hälsena, blev både invändig och utvändig inflammationshämmande medicin och ett ankelstöd...som inte var en hit, skavde i hälen.


 Bekymrad gick plankpojken till hälsokost och fick på sig ett par stödstrumpor i ylle! Galet bra, trots tantvarningen! Skulle nog kunna säga att strumporna blev dagens räddning! 


Mot Altuna har vi idag vandrat på mestadels asfaltsvägar och en del grusvägar. Efter nya strumporna har det varit en fröjd att knata igen. Vid 18 km var det dags att äta upp matsäcken och sedan vandra vidare.


Vädret har varit fantastiskt, solen har tittat fram bakom molnen och det var bäddat för ett par powernaps efter vägen :0)


Måste säga att det var en ganska häftig känsla att knalla in i Uppsala län och boa in sig i Altuna! Känns som att det roliga snart trots att kroppen säger något annat...den önskar sig nog en färdtjänst till jobbet på måndag ;0)







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar