måndag 26 maj 2014

Morsdag blev lönsam för plankpojken ;0)

Självklart har mamma firats med en ros till mors dag. Den fick hon någon dag tidigare eftersom den skulle planteras innan det blev avfärd mot huvudstaden. Denna gång var det farsans tur att få lite semester i den stora staden. Självklart tog morsan och farsan bilen, plankpojken brukar vara sparsam och gå till huvudstaden ;o)
 
 
Betongkrukan som rosen är planterad i är 60 år gammal och har gjutits av morfar! Morsan var så givmild, att en av krukorna fick följa med plankpojken hem...långtidslån ni vet ;o) Plankpojken passade även på att ta lite plantor till trädgården. Hur de tar sig får vi se längre fram...plankpojken har för det mesta vita knän och betsade armbågar nuförtiden. En sak kan vi vara säkra på och det är att fingrarna inte går i grönt! Men, skam den som ger sig...

 
Nätdörren har kommit på plats i hallen efter några dagars kämpande med tyskakunskaperna. Det intressanta är att när plankpojken skulle kasta kartongen trillade det ut instruktioner på svenska...men, men varför skulle något någonsin gå vår väg :o) Chefen är dock något fundersam, men tycker att det är jätteroligt att gå in och ut genom nya dörren. Och plankpojken studsar upp och öppnar...varje gång!!
 
 
Farsan är extremt nöjd över lönnlådan och tyckte att den gott kunde visas upp på nytt! Riktigt läcker faktiskt!


Och när hyllan är på plats förtjänar den som tar sig in innehållet :o) I övrigt börjar bokhyllan snart bli klar. Hyllan längst upp mot taket saknas fortfarande eftersom farsan tog lite ledigt mitt i byggandet :o) Tyckte dock att plankpojken kunde börja tömma vardagsrumsgolvet och fylla hyllorna med böcker! Så roligt ska vi inte ha det, inte en bok kommer att hittas i hyllan innan den är helt klar! Orsaken till detta är att annars kommer den att vara halvfärdig väldigt länge!
 
 
Ruotsissa on ollut äitienpäivä viikonloppuna ja ilman muuta on äiti ansainnut ruusun tänäkin vuonna :o) Ruusu on istutettu 60 vuotta vanhaan ruukkuun jonka taata on valannut. Lautapoika sai yhden ruukuista kotiin, joten taas on yksi pitkäaikaislaina löytänyt lautapojan maille :o) Hyttysovi on vihdoinkin paikoillansa ja pomo on siitä ihmeissään :o) Kirjahyllystä puuttuu enää yksi osa ennenkun lautapoika pääse sitä täyttämään kirjoilla :o)






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar