torsdag 8 maj 2014

Etapp 3- Rättvik- Bjursås

Då har natten tillbringats i en oisolerad lada, brrr. Näsan var lite frusen i morse så man fick vara varsam så att den inte skulle trilla av :0)


Glatt överraskad av att det inte tokregnade, bar det iväg mot Bjursås. Planen är att avverka dryga 3 mil, så fort som möjligt och komma fram tidigt. Helst så torr som möjligt eller så tidigt att kläderna hinner torka till imorgon :0)


Varje morgon uppskattas och välsignas vi pilgrimer av lokal präst och spelemän :0) alltid lika trevligt, trots att man är ivrig på att komma på tur :0)


Mot Bjursås, dit en rejäl backe och ett vinterlandskap väntade! 


Väl uppe var det en uppmuntrande skylt som peppade oss att fortsätta uppför en backe till...."Kämpa på och gå fru glad, snart du är i Stockholm stad" :0) Det där med Ps, bara 30 mil kvar såg jag först nu när jag tittade på bilden ;0)


Efter 6,5 km var det dags för dagens första stopp, Knäckemacka, Gustafskorv och bubbelvatten! Plankpojken tog sig även lite tid för att reflektera och be om syndernas förlåtelse i Söderås Missionshus...det gick så där, en kvart var nog alldeles för lite för plankpojkens synder, eftersom himlen öppnade sig och det började regna :0)


 En bit fram mellan Mårtansberg och Söderås är det tradition att lägga en "offergåva", i detta fall en pinne på en rishög. Offret är till en man som stupat på denna plats då han sprungit från Mårtansberg till just Söderås! För god tur resten av sträckan! 


Sedan passerade vi en varggrop, tyckte att det var lite kul eftersom den var på Björnberget ;0)


Vid 11,5 km i Igeltjärn kunde man få soppa mot liten avgift. Plankpojken fortsatte fram till 13,5 km i Mårtansbergs bystuga. För där fanns kaffe med dopp :0) Så gott!!


Traskandet fortsatte och det var lite blött...lite lerigt och lite snöigt...allt har trillat ned, som kan trilla ned, den enda som inte visat sig denna vecka är solen!!


Med lite vatten ur en kallkälla var tempot högt idag! Vid 19 km i Södra Bertilsbo serverades detta på en fäbod.


Hungrig började man bli, så kolbullarna i Axmor, efter ca 22 km satt som ett smäck! Självklart är träkolen från en egen kolmila!


 Strax efter var det dags för plankpojken att tåga in i Falu kommun! Sedan var det bara 9 km kvar till Bjursås :0)


Turen med vädret höll i sig, eller blev i alla fall inte bättre! En dränkt plankpojke var det som klättrade upp till Bultbo, för att sedan börja nedförsstigningen mot Björbo!


Servicekillarna på vandringen har varit fantastiska, ibland tänjer de lite på sanningen för vår skull :0) Här börjar nedförsstigningen ;0)


Men inte långt bort kom Bjursås fram från dimman och det blev dags för Sauna, mat och sömn! En ny dag väntar imorgon och då kommer vi in bland folk i Falun :0))


Plankpojken kunde inte låta bli att tänka på om veden kommit in där hemma medans jag semestrar! Snygga och prydliga högar var det här ;0) 
Avslutar med ett tips till farsan, för tycker att detta farstutak var riktigt snyggt! Kanske något att tänka på hemma :0))

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar