onsdag 21 maj 2014

Farsan bygger bokhylla

Idag när plankpojken kom hem var det en glad överraskning. Farsan har fått ytterligare en titel till sitt CV, möbelsnickare. Plankpojken har valt att spara de gamla hyllorna både för att spara tid och pengar. Farsan kompletterar med egenhändigt snickrade hyllor runt de "gamla" hyllorna så att det i slutändan blir en hel vägg med bokhyllor. 


Har ni någonsin sett en engelsk deckare, där man inte har ett lönnfack i bokhyllan? Självklart har farsan byggt in en sådan i bokhyllan och plankpojken är mer än nöjd! Planen var att biblioteket skulle gå lite i engelsk stil :o) Bakväggen på denna sida sitter i skenor och blir på det sättet möjlig att dra upp och ned. Med tanke på vad bygget kostar, finns det för tillfället inga juveler som kan gömmas i lönnfacket! Kanske någon gång i framtiden ;0)



Eftersom farsan slitit på under dagen och faktiskt verkar ha lämnat semesterslöandet bakom sig, var det bara att bita i det sura äpplet och gå på kvällsskiftet! Hyllorna behöver betsas! Om jag någonsin klagat på att det är utmanande att betsa golv...då ska vi inte ens tala om hur det är att betsa hyllor ;0) Väntar dock med spänning vad en natts torktid kan göra för mirakel...



Faija on päivällä rakentanut kirjahyllyjä ja lautapoika on iltavuorossa petsannut niitä. Jos lattian petsaaminen oli hankalaa, en edes kerro mitä kirjahyllyjen petsaaminen teki lautapojan hermoille :o) niinkuin kaikissa englantilaisissa sarjoissa näkyy niin salalokero on aina kirjahyllyssä! niin myös tässä! Raksa on kyllä maksanut sen verran että mitään arvokasta sinne ei täällä kertaa löydy! Vähän myöhemmin ehkä ;0)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar