söndag 12 juli 2015

Riva altan förståndigt

Då har nog plankpojken druckit sin sista kopp kaffe på den gamla altanen! Känns inte annat än bra efter 10 timmars rivningsarbete. Farsan hjälpte till lite och det gick undan. Han hade helt andra planer för vad han skulle pyssla med under dagen! Hann dock konstatera direkt på morgonen att plankpojken slitit på bra! "Du kanske skulle öppna en rivningsfirma", kan ju inte tolkas som något annat än en komplimang :o)
 
 
Har gått systematiskt till väga. Så lite gammal virke har kastats som möjligt, det med färg på och det som varit genomruttet. Resten har jag tagit tillvara som virke till Saunan. Varteftersom har jag tagit bort spiken och sågat ned gamla panelen. Första Saunan har värmts upp med gamla altanen och jäklar vad det brann. Swish sa det bara, så var det 90 grader i Saunan! Då jag låg på översta raden och försökte svalka mina brinnande öron, slog det mig att pengatransaktionen Swish faktiskt har ett rätt logiskt namn ;o)


I ett par veckors tid har farsan gnällt på att sommarängen på tomten har breddat ut sig från formatet en kvarts fotbollsplan till fyra fotbollsplaner. Plankpojken har för syns skull klippt gräset på framsidan, med handklipparen. Sittgräsklipparen är inte från detta sekel, inte bara att vrida på nyckeln och starta med startknappen, nop, här behövs både startkablar och övertalningsförmåga...Så det är liksom inget lätt företag att dra igång denna best. Som med blommorna, är det farsan som får snacka med klipparen och sedan är det tvärkört! Swish säger det bara och så dyker farsan upp, glatt leende, sju timmar senare, nöjt konstaterande att gräset är klippt. Så medans plankpojken sparkar ut väggar, snackar farsan med blommor och gräsklippare :o)
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar