lördag 8 november 2014

Helstekt fisk med gratinerad bakpotatis

Det blev en härlig trerätters till middag igår som var mycket uppskattad :0) Förrätten var räk- och laxbakelse, som jag gjort tidigare. Tillvägagångssättet hittar ni den 17 oktober 2013. Efterrätten bestod av ost och kex och varmrätten denna gång var ugnsbakad fisk och

Gratinerad bakpotatis  (4 pers)

2 bakpotatisar
4-5 jordärtskockor
En klick smör
Salt och peppar
Västerbottenost till gratinering

Värm ugnen till 225 grader. Skär ett snitt på längden på potatisen. Gör ytterligare några hål i potatisen med en gaffel. Baka i ugnen tills potatisen är mjuk (50-60 min). Tiden kan variera enormt beroende på ugn och storlek på potatis. Under tiden kokar man jordärtskockorna mjuka i saltat vatten. Dela potatisarna i halvor och gröp ur dem. Mosa ihop potatisen och jordärtskockan, tillsätt en klick smör och salta och peppra efter smak. Fyll potatishalvorna med moset och toppa med riven ost. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter. Servera och njut :0))


Gratineerattu uuniperuna (4 hkl)

2 uuniperunaa
4- 5 maa-artisokkaa
Voita
Suolaa ja pippuria
Västerbottenin juustoa gratineeraukseen

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Tee puukolla viilto perunaan ja haarukalla lisää reikiä perunan ympäri. Paista peruna uunissa kunnes se on pehmeä ( noin 50-60 minuttia). Aika voi heittää riippuen uunista ja perunan koosta. Keitä maa-artisokat pehmeiksi suolatussa vedessä. Halkaise perunat kun ne on paistettu ja kaivele niistä varovaisesti sisällöt. Sekoita peruna ja artisokka keskenään, lisää suolaa, pippuria ja voita maun mukaan. Täytä perunankuoret muusilla ja ripoittele juustoa perunoitten päälle. Gratineeraa uunissa noin 10 minuttia. Tarjoile mieluisen proteiinin kanssa, minä paistoin kalan uunissa :0)) Hyvää oli!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar