söndag 28 september 2014

Ledig lördag för en del :0)

Plankpojken var som vanligt uppe innan tuppen och tur var väl det. Mycket skulle hinnas med innan plankpojken och farsan skulle iväg på äventyr. Efter att ha målat fönsteromfattningar i några timmar var det dags att bege sig till finnmarkena för en natur-och kulturdag som anordnades av föreningen "Borta med vinden".
 
 
Ut i skogen reste vi och farsan tyckte att det var väldigt öde, konstaterade bara att till och med kråkorna behöver en kompass, för att inte flyga vilse! Tänkte säga 08 till farsan men fegade ur...
 

 
En härlig dag blev det med både ny och gammal kunskap. Det fanns mycket intressant om skogsfinnarna som bosatte sig i trakterna. Det bjöds på musik, kolbullar och fika och en strålande vacker höstdag! Det fanns en kolmila som var på gång och en tjärmila som var riktigt häftig!
 
 
Plankpojken tänker självklart att vi skulle behöva tjära nån dörr i ladan eller kanske dörren till utedasset, bara för att få utmaningen i att göra egen tjära! Coolt tänker plankpojken och ska drömma om detta i natt! För nu är det dags att sova och som skogsfinnarna hade sagt efter en tuff arbetsvecka: "Öm en ändå örk läggs sej"!


Faija piti lauantain työvapaana ja lautapoikakin painoi vain hommia aamupäivällä. Muut oli mielessä ja tällä kertaa lähdettiin yhdessä faijan kanssa ajelemaan. Muutaman kymmenen kilometrin päässä oli luonto- ja kulttuuripäivät. Siellä vietettiin launtai kauniissa auringon paisteessa ja todella korvessa. Oli niin heskellä mettää, että variksetkin tartti kompassia! Ruokaa ja musiikkia löyty päiviltä, katseltiin kun siellä poltettiin omat grillihiilet ja poltettiin omaa tervaa! Oli todella mielenkiintoista ja nyt lautapoika miettii mitä paikkaa täällä voisi tervata kun en omista puusuksia! Olisi niin kivaa tehdä omaa tervaa :o)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar