fredag 12 september 2014

Ledig fredag och selleridrink

Då är det snart helg igen och vardagslunken har tågat in med faslig fart! Farsans dagar ser ut som vanligt...han gnetar på från morgon till kväll på bygget :0) Grundjobbet är klart och nu är det dags att måla och spika upp panel på andra kortsidan! Det kommer att sättas in ytterligare ett fönster på nedre botten. Farsan har gjort klart med kottlingar till badrumsfönstret men det får vänta till nästa år då badrummet görs klart. Vindsfönstret kommer på plats redan i höst!.
 

Medans farsan har slitit på bygget har plankpojken varit på sitt riktiga jobb :o) Slit och stress har det varit med långa dagar och kvällar! Gör inte så mycket här uppe i Dalaskogarna, framförallt när det är sådana här vyer man passerar på vägen hem :o) Såpass långa har de dock varit att plankpojken inte har orkat bidra med så mycket på huset på några dagar. Nu blir det dock andra bullar för igår tog plankpojken Mats ur skolan! Att ta Mats ur skolan är ett svenskt gammalt ordspråk som kan översättas till att man "bangar" eller " drar sig ur spelet". Det är precis vad plankpojken gjort, en ledig fredag från jobbet och nu blir det att bygga hus i några dagar :o) För att få en kickstart på bygget, blev det en energidrink på morgonkvisten! Gurka och selleri i en råsaftpress gör susen. Av någon konstig anledning  är det mer i plankpojkens smak än farsans ;o) Jag gör en kanna åt gången och blandar då 2 hela gurkor med ett knippe stjälkselleri! Vill man så kan man blanda i ett par teskedar vetegräspulver :0)) Nyttigt och gott!

 
Lautapoika on painanut pitkiä päiviä ja iltoja duunissa kuluneella viikolla. Ei ole jaksanut auttaa raksalla yövuorossa vaan faija on painanut raksalla yksin. Pohjatyöt on valmiit ja nyt on lautapoika ottanut päivän lomaa jotta pääty tulisi kondikseen. Vapaa perjantai alkoi vitamiinipommilla. Oma vihannesmehu tehty kahdesta kurkusta ja sellerikimpusta. Niin hyvää ja terveellistä, kylläkin enemmän lautapojan makuun kuin faijan :o)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar