lördag 28 juni 2014

Mosters gurka med dill

Fortsätter att ta till vara det som blev kvar efter midsommarfesten. Perfekt dessutom, då både gurkan och dillen ser rätt ledsen ut :0) Tänkte även dela med mig av receptet på världens enklaste inlagda gurka :0) 


Ättikslag:

1 dl socker
1 dl ättika 12 %
1 dl vatten
Nypa salt
 
1 gurka och en kruka dill.
 
Koka upp socker, salt, ättika och vatten. Rör om tills socker och salt har smält. Låt lagen svalna. Skala (eller ha skalen kvar) gurkan och skiva den i tunna skivor. Hacka dillen. Varva gurka och dill i burken och häll över lagen. Blir godast om den får dra i kylskåpet över natten. När man kokat upp lagen på detta sätt håller gurkan upp till ett år i kylskåpet. Jag gör dock gurka efter behov :o)

 

Tädin hyvät tillikurkut

Etikkaliemi:

1 dl sokeria
1 dl etikkaa (12%)
1 dl vettä
ripaus suolaa

1 kurkku ja ruukullisen tilliä on sopiva määrä tähän satsiin.

Kiehauta sokeri, suola, etikka ja vesi. Sekoita niin kauan että sokeri ja suola liukenee. Anna liemen jäähtyä. Jos haluat, kuori kurkku ja paloittele sitten ohkaisiksi siivuiksi. Pienennä tilli. Vuorottele kurkku ja tilli purkkiin ja kaada liemi kurkkujen yli. Parasta tulee jos annat kurkkujen vetäytyä jääkaapissa yön yli. Sitten syömään, nam, nam :o)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar