torsdag 5 juni 2014

Matsalsfest på bygget

Efter ett par dagars toktråkigt göra med att plocka ihop lego...eller skåp till köket, som kan likställas med legobyggande ;o)


... och därefter sortera böcker i bokhyllan efter färg, språk och intelligens. Plankpojken har fått vara lite svävande kring intelligensen...färgen har fått styra det mesta :o)

 
...var det en speciell känsla när farsan har kämpat på som fasiken så plankpojken får avnjuta en trevlig middag vid ett middagsbord med kniv, gaffel och ett vinglas! Tjohoo!

 
Sparade dock på bubblet för insikten om en överhängande huvudvärk som tillkommer dagen efter :o) Detaljer i matsalen saknas fortfarande. Gardinstänger och gardiner ska upp, tavlor ska väljas till väggarna och alla småsaker behöver hitta sin plats :o) Trots att det viktigaste är på plats i biblioteket, böckerna, så är det fortfarande ett och annat som ska in innan rummet kan firas in ordentligt!

 
Frågetecknen har varit många om plankpojkens plan med att bryta av färgskalan i matsalen funkar...Såhär när det är klart så tycker jag att det blivit precis som planerat! Naturen flyttar in och rummet är byggt för många härliga stunder med nära och kära. Planen var att bygga ett matsalsbord men tycker att alternativet att köpa ett bord vart mer än bra. Plankpojken är mycket nöjd, gjorde ett till hål i plånboken, men sparade in ett par veckors arbete!


 
Stolarna är alla handplockade och de flesta finns fortfarande i huvudstaden. En blandning av arvegods från mammas sida och en del har plankpojken ropat in på auktioner genom åren :o) En och annan behöver dock lite kärlek och nya sittdynor, men allt inom sin tid :o) Nu finns i alla fall två stolar på plats!

 
 Hyllan har fyllts med ditten och datten och kommer att uppdateras vart eftersom saker och ting packas upp. En detalj som kommit på plats är "Toro" på översta hyllan. Han vakter finvinerna och står för många fina minnen från plankpojkens vandring genom Spanien. Toro, tjuren är en kär födelsedagspresent från morsan och farsan :o)

 
Vinerna är på plats, även om en av finflaskorna avnjöts igår! Till oxfile och trevligt sällskap i luren. Om tallriken ser väldigt liten ut bredvid ett stort glas vin, så är det förmodligen så! Plankpojken hittade nämligen inte middagstallrikarna så oxfilén fick avnjutas ur förrättstallrik...gör inte så mycket för gårdagens fest handlade bara om det stora vinglaset! Plankpojken övervägde ett kort tag att sova under middagsbordet, mest för att det finns ett bord och sova under ;o) Hoppade dock detta och sov i mitt färdiga sovrum...Det kommer fler arbetsdagar innan  huset är klart!

 
Ruokasali alkaa olla valmis ja eilen koottiin ruokasalin pöytä! Ensimmäinen illallinen on syöty ja pullo viiniäkin sujahti kurkusta alas :o) Vielä puuttuu verhotankot ja pikkukamat, mutta kaikki listat on paikallansa! Tuoleja puuttuu viellä ja osa tarvitsee vähän rakkautta ja liimaa ;o) Suurin osa tuoleista on kotoisin mummolasta ja tuleva puusohva on kotoisin huutokaupasta!
 











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar