fredag 27 juni 2014

Farsan på ingång, svettigt för plankpojken ;0)

Ser mig omkring och inväntar att farsan ska dyka upp efter en veckas ledighet. Funderar på om man lite snabbt skulle kunna riva en vägg, eller göra ett hål i golvet...eller nåt annat synligt! På en vecka borde man hinna med lite mer än...


...ta fram en brödrost...
 

...hitta en plats till kokboken, som är framme mer för omslagets skull än recepten inuti ;o)
 

...ställa fram stolar, ta fram bricka, salt-och pepparskål och framförallt få till en helhet i matsalen :0)


Stolarna är alla arvegods från mammas sida och en högryggad stol saknas fortfarande. Den sjätte stolen finns ännu inte, men plankpojken funderar starkt på att införskaffa en Leksandsstol. Om inte annat så befinner vi oss faktiskt i Dalaskogarna :0)
 

Där skafferit var förut finns numera kylskåpet. Skafferit har plankpojken samlat i en liten rullvagn. Praktisk att dra med, men mycket liten. I väntan på att köksön blir klar får det vara såhär :o) Minst två dagar tog det att leta fram timern...jag vet, jag vet, men visst fasiken var det värt det! Införskaffad från Köpenhamn för ett par år sedan :o)
 

Köket börjar ta form och luckorna ska komma ikväll. I väntan på, har jag redan fyllt skåpen till bredden...det som inte får plats får tills vidare hänga från taket! Taket kommer att göras om och vill inte ha upp saker på väggen innan jag vet var de ska vara :o)


Min lampa som även är en ställning till vinglas är tyvärr för hög både för baren och matsalen. Var den kommer att hitta sin plats får vi se. Nu hänger den i en hörna i köket, mest för att den ska ha någonstans att hänga...börjar dock boa in sig i hörnan, så den kanske blir kvar!
 

Måste erkänna att detta inte har tagit en vecka och det mesta gjordes innan midsommar! Tänker dock att eftersom huset var fullt av folk har nog farsan missat det mesta :o)
 
 
För denna veckas arbetstempo och ambitionsnivå har chefen bestämt, så det har blivit mycket hängmatta...
 
 
På framsidan och på baksidan, med eller utan bok, vila har varit veckans slagord!
 
 
Det har blivit en hel del häng i Saunan...
 
...ett och annat dopp i tjärnen ...

 
...en och annan promenad och joggingtur...dessvärre har byggarbrallorna inte varit på en endaste gång ;o) Om jag inte snabbt gör nåt dramatiskt...så kommer farsan inte kunna undgå att registrera att det inte hänt ett smack på bygget denna vecka :o) Men nu borde vi vara pigga med chefen...om man bara inte blev så jäkla trött av att vila sig i form :o)

 
 Faija on tulossa takaisin viikon lomalta ja ihmettelee varmaan minkä takia raksalla ei ole tapahtunut yhtään mitään :o) Ruokasaliin on ilmestynyt leivänpaahdin ja keittokirja, muutama tuoli on löytänyt paikkansa. Keittiöön on illalla tulossa luukut ja muut tavarat roikkuu tällä hetkellä katosta jotta ei tulisi turhia reikiä seiniin. Eli paljon on tällä viikolla pomon kanssa tehty aivan muita hommia...luettu pari kirjaa, huilattu, saunottu, uitu järvessä ja käyty parilla lyhkäisellä lenkillä. Tunti olisi aikaa tehdä johonkin seinään reikä...jotta faija voisi edes luulla että tällä raksalla on viikolla ollut jotain toimintaa :o) Täytyy tarjota kotipizzaa lounaaksi ;o)



 












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar