söndag 8 juni 2014

I gott sällskap har både matsal och bibliotek invigts :0)

Då var det dags igen. Plankpojken spenderade halva dagen igår med att handla inredning till skåp! Var lättare på den tiden då allt inte var självplock...när man fick be om två tioöres salta fiskar och tre femöres sura bomber i godiskiosken...på den tiden då köksskåpen köptes intakta ;0) 


Efter att ha armbågats fram bland självplockshyllornablev det lite extra fint med monteringshjälp på kvällen :0) Och i samma veva passade vi på att inviga matsalen med lite skumpa! Så att det blir gjort liksom...


Vi insåg ganska snabbt att det inte fanns någon poäng med att bara inviga matsalen när vi ändå håller på! In med detaljerna i biblioteket och så tar vi två flugor i en smäll ;0) Det som tog längst tid var att putsa upp kristallkronan som ska in. Den är arvegods från farmor och kommer att smälta in finfint  i biblioteket :0)


Efter två timmars putsande var det dags för flyttning av en krona. Lite smålustiga efter första invigningen balanserade vi glatt på en varsin stege för att med pannlampor inse att inte kontakten passar. Kloka nog att inte ge oss på mer avancerat eljobb, invigde vi biblioteket utan alla detaljer på plats. Det gick det med ;0)


Snopet blev det dock då plankpojken insåg strax efter midnatt att kvällspasset inte riktigt blev som planerat! Socklarna var fortfarande obetsade och det var bara att påbörja nattpasset...det bästa var att plankpojken kom på ytterligare en sak i samma veva...att väggen bakom skåpen behöver målas ;0) Det var bara att stryka på kvistgrund, fortsätta invigningen ett par timmar till och sedan stryka på färg! Allt blev dock gjort som skulle göras...trodde plankpojken...






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar