onsdag 16 maj 2012

Har varit gnällig om vädret, nu kommer vårtecknen!


Gräsmattan börjar grönska och vitsipporna har tittat fram. Början av veckan har varit mycket rofylld för farsan har varit i storstaden. Detta har gett plankpojken möjlighet att jobba med trädgårdens trivsel eftersom jag inomhus fortfarande lever med spånplattor för fönsterrutorna.


Har ritat upp en fantasiträdgård i huvudet med blommande syrenhäckar och körsbärsträd, päronträd, äpplen och plommon. Ingenting är planterat än så kan nog glömma äppelpajen på egna äpplen till hösten. Syrenen är den delen av min drömträdgård som växer fortast, så häcken toppar att göra-listan. Jag har haft en fantastiskt vacker syrenbuske på framsidan som jag fått skydda med livet från farsan. Nu har jag på egen hand tagit grenar som jag lagt i kompost och vatten. Förhoppningsvis växer det ut stabila rötter som blir till en häck till nästa sommar.


Penseer i lådor kan man även ha ute i skogen då jag har altan framför Saunan och huset. Penseer har en förmåga att bredda ut sig som ogräs så framåt midsommar är trädgårdslådorna vackert fyllda. Ni ser väl att finskan i skogen undviker att blanda blått och gult i samma låda...såhär under Hockey-VM och allt.


Rabarbern har jag fått ned i backen då jag fått pula i fred i trädgården ett par kvällar. Känner mig extremt nöjd över att jag i sommar kan bjuda på saft och paj. Även om jag inte har alltför mycket tid för odling och saknar all kunskap. Inne i huset får jag kaktusarna varken att växa eller blomma ,o) Tipsen till hur jag ska göra med odlingarna får jag utan överraskningar av morsan och farsan. Sedan ska det tilläggas att farsan faktiskt har ett direktnummer till en kompis i hembyn i Finland som kan det mesta om odling. Ett nummer som farsan inte tvekar att använda vid behov. Med andra ord, han är lika glad i paj som dottern hans!


Sista lediga kvällen har tillbringats med att virka klar sommarpläden till hängmattan. Man vet aldrig, jag kanske hinner vila i hängmattan nån dag i sommar. Farsan kan ju få för sig att besöka storstaden ett par dagar till i sommar. Men nu är han tillbaka igen, så imorgon lär han dyka upp tidigt som vanligt. Då får planteringar och virkning vänta och det blir till o bygga hus igen! Ordningen återställd.

Faija on ollut pääkaupunkissa pari päivää ja lankkupoika on ottanut parin päivän loman raksalta ja siirtynyt puutarhahommiin. Ei hätää, faija on takaisin että huomenna rakennetaan taas taloa. Parin lomapäivän tulos puutarhassa on raparperin istutus, kukkalaatikot altaanilla on päässyt alulleen ja olen leikannut syreenistä oksia joista toivon hyvät alut syreeniaitaan. Viltti riippumattoon on valmis, sitten saa nähdä jos matossa kerkiää maata tänä kesänä.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar