lördag 26 juli 2014

Mäktig känsla på bygget idag :0)

Allt kan inte handla bara om att bygga hus hela tiden :0) Fast nu ljuger jag, försöker bara hitta en massa ursäkter till att ha latat mig både fredag och lördag :0)


Farsan drog iväg med morsan i fredags och det var lite eget ansvar på bygget för chefen och plankpojken...det gick...sådär :o) För plankpojken blev det en lång och härlig middag på byn med bästa sällskapet och chefen han höll sig hemma och stannade natten lång i ladan ;0)
 
 
Båda var tokmotiverade för att göra en större insats på bygget i dag...i solen...Planen var att knipsa av ca 2000 spik på baksidan så farsan kan börja isolera när han kommer tillbaka till bygget, söndag morgon 6.00...Plankpojken tror bestämt att det behövs nya förhandlingar med farsans fackliga ombud...lediga helger funkar sådär ;o)

 
Krävs inte mycket hjärna för att knipsa av spik...tålamod däremot...de timmar som plankpojken faktiskt jobbat har tankarna farit iväg på lite allt möjligt. Måste säga att det var en ganska mäktig känsla att komma på att den panelen som kommer att spikas upp är från egen skog, den har huggits ner, plankpojken har sågat av grenarna, varit med till sågen och lagt brädor och plank på tork, målat panelen...och om ett par dagar är det yttervägg till huset! Mäktig känsla! Egna skogen blir till egna väggar till huset för 08:n från förorten!


Plankpojken har varit lite blödig i helgen, men funkar nog inte på farsan...1900 spik är kvar när han dyker upp om några timmar! Tack och lov har plankpojken som vanligt något i bakfickan :o) Förra sommaren började plankpojken snacka om en trappa i ek upp till sovrummet. Självklart hade farsan en polare dit han kunde åka och få en ek! Bara han sågar ned den själv...Plankpojken blev smågalen och såg tidsperspektivet framför sig...såga ned en ek...torka en ek...transportera eken till en såg...såga till trappan...puh! Det gick någon månad och då råkade farsans allierade, morsan, bekänna att farsan faktiskt varit iväg och sågat ned en ek, trots plankpojkens protester...snabbt konstaterade morsan att farsan inte får veta att plankpojken vet! Så nu vet inte farsan att plankpojken vet vad han vet....Paralleller skulle kunna dras till TV-serien "Vänner" då Phoebe och Rachel försöker avslöja att Monica och Chandler har ett hemligt förhållande. Den klassiska repliken lyder: "They don´t know that we know they know". För ska vi vara helt ärliga så har morsan aldrig kunnat hålla tyst...så nu vet farsan garanterat att plankpojken vet, att han inte vet att jag vet vad han vet! Det är tur att plankpojkens och farsans kommunikation här på bygget är rak och ärlig...vore lite jobbigt annars ;o) Det enda vi kan vara säkra på är att plankpojkens allierade håller tyst..chefen, han tycker mest att vi är löjliga :o) Synd bara att plankpojken måste hålla allt detta vetande för sig själv så att inte balansen i relationen till farsan får sig en törn :o) Men det kommer vara så mycket enklara att tugga i sig denna mening som garanterat kommer imorgon bitti: " Varför är 1900 spik kvar?"
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar