måndag 14 juli 2014

Visionerna blir vrång verklighet!

Vissa dagar är segare än andra. Har dock försökt väcka hjärncellerna och läst och begrundat en artikel i tidningen Äldre i centrum nr. 2:2014. Socialtjänstlagen- ett tidsdokument från en svunnen tid? Artikeln är skriven av Pär Schön, fil dr och forskare på ARC och Stiftelsen Äldrecentrum.


Artikeln får ni läsa själva men en klockren mening följde med ut på bygget idag :0) "Gapet mellan de vackra visionerna och den allt mer vrånga verkligheten har blivit större". Lite så kändes det när plankpojken tog en runda runt huset i flip flops, med förhoppningen om att få fortsätta så resten av dagen också :0)


Plankpojken tog en promenad mellan Mora och Stockholm i maj och oroade sig en del för att inte all ved kommit in...farsan hade dock fixat det under plankpojkens semester...trodde plankpojken! Idag blev plankpojken varse om att verkligheten ibland kan vara lite vrång :0) Det var bara att kavla upp ärmarna och bära in ved, bråttom blev det också då regnet är på ingång!


Skrattar bäst som skrattar sist! Plankpojkens vision om köket kommer ett steg närmare förverkligande när nästa regniga dag kommer och det blir pyssel inomhus! Handtag  till skåpen i köket har kommit och det kommer att vara ett pyssel att få ihop 8 st av dessa tre paket :0) Ätpinnarna är med på bilden för att ni ska förstå proportionerna och dels för att plankpojken ska äta lunch....Efter att ha blivit duktigt uppäten av broms har jag kommit på att jag behöver jobba upp min fingerfärdighet! Måste erkänna att jag är lite inspirerad efter att ha sett Karate Kid på TV igår, för fjärde gången ;0) Till och med chefen tyckte att det var värt att vakna upp för att från första parkett bli underhållen av plankpojkens fingerfärdighet :0)



Lautapoika kokesi viikonloppuna yllätyksen kun löysi puita peltien alta. Samat puut kuin faija oli toukokuussa kantanut vajaan lautapojan lomailessa :0) Jos tänään oli lautapoika yllättynyt seuraavalla kerralla on Faijan vuoro! Kolmessa pienessä paketissa on nimittäin 8 kahvaa keittiön kaappeihin ;0) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar