måndag 7 juli 2014

Fönster på plats i gästrummet

Högsommar i Dalaskogarna och det är tungjobbat på bygget. Det är som farsan brukar säga, här kan man bara arbeta två månader om året, mars och september. Resten av året är det för kallt eller varmt...

 
Plankpojken hade ett dygns ledighet i helgen, men farsan han kämpade på i värmen. Syllen blev utbytt och väggen förbereddes för kommande fönster.


För att spara tid ville vi placera fönstret mellan bjälkar som redan var på plats. Efter att ha mätt enligt den finska och svenska skolan tog vi ett byggarbeslut och slog en spik igenom väggen...på detta sätt kunde vi planera vidare inifrån gästrummet :o)
 

Platsen blev godkänd och farsan borrade hål i hörnen för att markera platsen för fönstret och komma åt med sticksågen. Innan vi sågade ritade vi upp det som skulle sågas ut och kollade så att det var någonlunda rakt med vattenpasset.
 
 
Hålet för fönstret sågades ut och sedan var det bara att kila den rakt och skruva fast den. Plankpojken har ett härligt ljust gästrum med en fantastisk vy över sommarängen.
 
 
Det är nästan så att man blir sugen på att kombinera gästrummet med kontor :o) Vore inte helt fel att distraheras av betande hjort på sommarängen när man kämpar på med bokföringen...


Aurinko paahtaa raksalla ja työpäivät on aika rankkoja! Tässä maassa on nykyään vain pari hyvää raksakuukautta vuodessa, maaliskuu ja syyskuu...Loppuvuosi on joko liian kylmä tai liian kuuma! Kuuma tai ei, tänään saatiin ikkuna paikoillensa tulevaan vierashuoneeseen.
 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar