lördag 26 juli 2014

Semestersmaker på tallriken

Plankpojken har valt att stanna hemma och bygga denna sommar. Inga längre resor i år! Bra så, men hade detta år varit ett vanligt år hade plankpojken varit i Ungern i detta nu får att kolla på F1...Har istället haft minisemester i hängmattan som kronades med en festlig middag med smaker från hemma och borta :0)



Helgrillad fisk med grönsakspaket och Cilantro tillhör favoriterna! Fisken är en röding från en närliggande tjärn. Gjorde det enkelt för mig, saltade, pepprade, lite citron och i med fisken i foliepaket! Grönsakerna består enkelt av wokgrönsaker, lite fetaost och en klick créme fraiche. Droppa över lite olivolja och salta och peppra utan att skämmas! Tokgott efter att paketen har grillats!! Men det är inte allt, för det som är det godaste är inte vinet, som ni säkert trodde en kort sekund...utan såsen eller Cilantron!



Cilantro! Ett recept från min kusin på Teneriffa! Plankpojkens absoluta favorit! Det som behövs är färsk koriander, vitlök, havssalt, olivolja och vinäger! Mortla en kruka koriander, tre klyftor vitlök, några rejäla nypor havssalt. Till detta har jag sedan tillsatt en kaffekopp olivolja ( drygt 1dl) och dryga 1/3 del kaffekopp vinäger. Smaka av! Beroende på personliga smaklökar får man prova sig fram med vinägern och olivoljan :0) Mer fest än såhär blir det inte på detta bygge denna lördag ;0) Och tokgoda vinet är lokalt vin från Teneriffa! Rekommenderas varmt om ni är där på semester :0)



Jos tämä olisi niinkuin tavallista olisi lautapoika Unkarissa tällä hetkellä katselemassa F1-kisoja. Kun lomailut vietetään raksalla saa illoista tehdä vähän juhlallisemmat :o) Tänään oli sitten herkkuja tiedossa :o) Grillattua kalaa ja vihanneksia foliopaketissa ja Cilantro, korianterikastike joka on lautapojan herkkua! Kalan maustin suolalla, pippurilla ja sitruunalla ja paketti grillille. Vihannekset tein helposti pakastetuista wokvihanneksista johon lisäsin fetajuustoa ja pari lusikallista ranskankermaa. Kunnolla suolaa,pippuria ja oliiviöljyä pikkuisen ja foliokääre grillille. Illallisen kruunasi Cilantro- korianterikastike jonka olen oppinut tekemään serkkulikalta Teneriffalla. Ruukullinen tuoretta korianteria, 3 kunnon kynttä valkosipulia ja merisuolaa maun mukaan. Mortteliin ja työstä kunnolla. Lisäsin tähän 1 kkp oliiviöljya (reilu dl) ja reilun 1/3 kkp valkoviinietikkaa. Maistele jotta saat etikan ja oliviiöljyn sekoituksen makusi mukaan! Lautapojan herkkua! Vaikka Cilantro kruunasi illallisen, se ei tullut huonommaksi että siitä sai nauttia hyvän viinin seurassa. Viini on paikallista Teneriffalta ja hyvin maukasta :o) Suosittelen jos käytte lomalla ;o)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar