lördag 2 augusti 2014

Baksidan provar tålamodet

Plankpojken har legat på latsidan i dagarna fyra med besök av goda vänner. God mat och dryck och få pass på gledsbygdsgymmet har gjort att det blev en småjobbig fredag. Sommarängen skulle slås med lie och plankpojken kan nog villigt erkänna att gamla goda formen är ett minne blott. Den där formen då man tänkte att deltagande i "lie-VM" i Baskien skulle kunna vara fullt möjligt :o)

 
Medans plankpojken haft besök av ett par blondiner från förorten fick chefen åka på sommarkollo. Något putt efter att farsan kallat chefen för "störig" var det hårt arbete som gällde igår. Chefen var med överallt och kollade läget! Han var inte speciellt road av att se att baksidan inte var klar! Den som enligt plan skulle varit klar för 14 dagar sedan...Chefen hade så fullt upp att till och med eftermiddagsluren togs på baksidan!


Det visade sig att vi (läs. farsan!) räknat lite fel med hur många brädor plankpojken skulle måla till väggen. En väsentlig mängd saknades nämligen! Farsan kliade sig lite om huvudet och listade ut att vi kanske inte räknade brädorna så noga när plankpojken målade till hela baksidan...eller så behövde blondinerna faluröda brädor och tog med sig en bunt till förorten...för nog var bilen fullastad, efter alla loppisrundor och besök på knäckebrödsfabriken :o)
 

Plankpojken tror nog snarare att det var en ny räknemiss som är orsaken! Gnäll och en massa ojjanden löser ingenting har vi märkt under åren som gått! Det var bara att bära brädor, såga till brädor och måla vart eftersom. Det blev en lång fredag med övertid och lediga lördagen blev ett minne blott...vi får väl helt enkelt konstatera att det här med lediga helger inte är något för varken farsan eller plankpojken :o) Trots allt, var det riktigt roligt att vara tillbaka i byggartagen :o)
 
 
Raksalla tapahtuu tai oikeestaan ei tapahdu...lautapoika alkoi lyömään kesäpeltoa viikatteella ja totesi aika nopeesti että tässsä taitaa olla parin päivän homma...Pomo on takaisin raksalla muutaman päivän loman jälkeen ja kiirettä piti! Taas on laskut mennyt sekaisin kun takaseinän maalatut laudat loppu kesken! Ei muuta kun hommiin perjantai-iltana ja siinä samassa meni lauantaivapaat :o) Nämä vapaat viikonloput ei ihan onnistu tällä raksalla :o)








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar