lördag 29 mars 2014

Två av tre har vilat sig i form inför morgondagen

Farsan har kämpat på i matsalen medans plankpojken har chillat utomhus :0) Stenarna är fast och avväxlingen vart klar redan till lunch. Först togs mittenbjälken bort. Vi har från början satt bjälkarna lite tätare än brukligt eftersom farsan bygger efter att det alltid kan vara bra att ha en bjälke för mycket än för lite...detta ger oss även möjligheten att ändra lite efter smak :o)


 Trots att jag skojat om att  huset blir byggt av avväxlingar, så är det viktigt att poängtera att det är sagt med glimten i ögat. Självklart är det aldrig bra att kapa bärande bjälkar, då det är de som bär huset. Det gäller att ha koll när man går in och påverkar konstruktionen på ett hus. Men som sagt , så är huset byggt som en bunker från början, så ytterligare en avväxling kommer inte att påverka stabiliteten. Plankpojken har full tillit till farsan...i det här också...
 

Det blev godlunch i solen och hela gänget samlades på baksidan. Plankpojken var förvånad över farsans fart under förmiddagen. Det var ingen fluga som sprattlade i tjära, när man såg farsan steppa runt på bygget idag :0) Förklaringen till morgonens rush kom under lunchen då farsan meddelade att han var på gång hemåt!


Men det gick inte att jobba halvdagar bara sådär! Plankpojken protesterade vilt och farsan fick snällt gå in och fortsätta med väggen. Chefen valde att sola näsan istället för att gå in och medla i diskussionen :o) Oss i emellan så är det ju faktiskt farsan som är skyldig till merjobbet i matsalen...eller åtminstone hans bristande kunskaper i shopping... Två av tre icke skyldiga till fadäsen intog Kronblomställningen i hängmattan...Vi har vilat oss i form inför en tuff byggdag imorgon eller en annan närliggande dag :o)
 

Faija on painanut hommia ruokasalissa tuli perseessä...vauhtia on ollut niin paljon että jo ennen lounasta oli kivet kiinni ja ylityspalkki tehty. Koko sakki söi lounasta takapihalla ja vähän jatkettiin hommia vielä lounaankin jälkeen :o) Lautapoika ja pomo huilasi itsensä kondikseen huomiselle raksapäivälle ja faija aloitti tekemään hyllykköä ruokasaliin :o) Hyvä päivä tänään, kaikinpuolin :o)
 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar