måndag 17 mars 2014

Enkronas mannen gör en förlust på två kronor :0)

Medans plankpojken har spenderat helgen i huvudstaden har farsan fixat med foder och salningar till matsalens fönster. Ett av fönstren ser riktigt bra ut....


...i det andra fönstret kan vi se att farsan har fått lite bakläxa. Inte alltför mycket, det är bara ett av fodren som är lite kort...farsan har reparerat sina skador under dagen. Har målat ett nytt foder som ska spikas fast imorgon och sedan är det klart! Som vi säger i Finland: "Enkronas mannen gör en förlust på två kronor". Och den där Ojala som lärde ut matematik i farsans ungdom....honom hoppas plankpojken inte få höra mer om, åtminstone inte innan vi bytt rum ;0) 



Vi har även sågat till fönsterbrädor och ett fiffigt tips för att de ska hålla sig på plats är att nypa av hatten på spiken och slå in den en bit in i väggen. 



Borra sedan ett hål i fönsterbrädan och skjut in den. På detta sätt stabiliserar man fönsterbrädan. Beroende på tjockleken på brädan kan man använda 1-3 spikar. Med tanke på att vi måttar på finska, fick det räcka med en spik i mitten :0))
 
 
 
Fronten till vinskåpet är på plats och nu saknas bara hyllorna. Farsan har under dagen hunnit snickra ihop den första hyllan :0) Utan fler missöden och galna beräkningar kan nog plankpojken fylla vinskåpet till helgen :0)


Lautapoika on viikonloppuna käynyt pääkaupungissa ja faija on painanut hommia ruokasalin ikkunoitten parissa. Toinen ikkuna on valmis, toisessa ikkunassa tuli vähän takapakkia. Ojalan laskuopin mukaan yhdestä listasta tuli vähän lyhyt, mutta niinkuin sitä sanotaan: "Markan mies tekee kahden markan tappion". Uusi lista on maalattu ja tulee paikoillensa huomenna :o) Faija on myös saanut ensimmäisen laatikon valmiiksi viinikaapissa, joten toivon mukaan lautapoika pääsee sitä kohta täyttelemeen :o)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar