torsdag 13 mars 2014

Plankpojken kanske är lite egen!

Ibland när man håller på med sysslor, som inte kräver alltför mycket tankearbete far tankarna iväg på annat håll! En sådan kväll har plankpojken haft på bygget idag. Månaden har varit minst sagt händelserik, nya möten och vänner, välbehövlig semester och en del välbehövliga avslut! Plankpojken har ikväll reflekterat över det här med att vara finsk eller svensk, finsk och svensk eller finsk i Sverige och svensk i Finland...på något sätt har det aldrig känts som att man varit hemma någonstans på riktigt! Farsan och morsan har nog alltid varit riktiga finnar, har jag trott och tänkt! Plankpojken har alltid haft en hel del att leva upp till, den känslan har nog alltid mer handlat om mig än om min omgivning! Måste säga att kvällsskiftet på bygget började med ett gott skratt. Farsan hade skrivit instruktioner på fönsterfodren på nåt språk....kanske svinska...för stava kan han ju egentligen, om han inte även stavar med Ojalas räkneuppställningar!


Det finns en viss tillfredsställelse i att ha sågat ned virket, dragit iväg det till sågen, farsan har hyvlat och sågat till fönsterfoder med hjälp av en god granne och nu står plankpojken och målar det! Alternativet hade varit att dra iväg till en bygghandlare, köpa färdigmålade foder som de troligtvis hade sågat till för en liten peng! Frågan jag fick av ett 20 år gammalt ex idag: Hur blev det så här? Ok för att du alltid gjort tokiga saker...men det här! Flytta till skogen och bygga hus, känns inte riktigt som du! Men det kanske är så, plankpojken kanske bara är en plankpojke med det bästa av två världar, lite finskt och lite svenskt..."Egen", som en barkille kallade mig under semestern! Japp, såhär tre veckor senare har plankpojken landat i, "att vara lite egen", var nog en riktigt fin komplimang :o)
 

Som sagt farsan har under dagen sågat till fönsterbrädor och foder till matsalen, som plankpojken under kvällen har grundat! Det går med fort nu på bygget, börjat känna vibbar av både vår och kanske ett tokfint hus framåt jul :0)



Faija on päivän aikana tehnyt ikkunalistoja ja kukkapenkkejä joita lautapoika on illan maalaillut! Faija oli tyylikkäästi merkannut omalla kielellä, suomsiksi, mitkä puolet ei tarvitse "malia". En tiedä jos faija kirjoitta Ojalan laskuopin neuvoilla vai jos oli vain hankala päättää kirjottaisiko ruotsiksi vai suomeksi :o)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar