söndag 30 mars 2014

Sommartid ger långa dagspass på bygget

Plankpojken har tränat på glesbygdsgymmet hela helgen och känner redan att det stramar i muskler som plankpojken inte visste fanns...En gran klyvdes igår och idag blev det en björk och ytterligare en björk väntar på att klyvas till ved! Plankpojken har lite att göra i veckan, tur att ljuset har kommit till dalaskogarna och kvällarna blivit längre!


Farsan har fortsatt med att konstruera Plan B i matsalen. För att det ska bli lite djup i hyllorna har vi valt att endast använda 1,5 cm isolering i väggen mellan kök och matsal. Ur värmesynpunkt kvittar det, men ett tunt lager isolering gör att det inte ekar i väggen.
 

Farsan håller inte med om att det är Plan B som snickras ihop i matsalen, har dessutom mage att skryta om hur bra han räknat ut behovet av panel...bara tre små bitar blev kvar :0) Voi, voi, äpplet faller inte långt från trädet, känns som att både farsan och plankpojken har ett gott men kort minne och emellanåt vacklar verklighetsuppfattningen lite ;0)
 

Farsan fick till grunden för hyllan och drog på helg...Har inte riktigt förstått att dagarna har blivit en timme längre, vilket även betyder att arbetsdagarna förlängts. Farsan har inte riktigt kommit in i den nya arbetsrytmen än!
 

Plankpojken har hajjat tidsvinsterna med sommartid och flyttar fokus mot biblioteket. Med hjälp av chefen tömdes och städades rummet och gjordes klart så att plankpojken kan komma igång och måla väggar imorgon :0) Finns en poäng med att måla väggarna innan golvet läggs in. På detta sätt är det bara fönster och bjälkar som behöver täckas över!
 

Lautapoika on tämän viikonlopun ollut puuhommissa ja kyllä tuntuu! Vähän on paikat kireet, semmosetkin lihakset on kipeät mitä lautapoika ei heti tiennyt että edes kehosta löytyy...Faija on jatkanut hyllyn tekoa ruokasalissa, mutta ei painanut mieleen että kesäaika ja valoisammat illat on pidentänyt päivävuoroa tunnilla. Pomo ja lautapoika siirtyi yhteisvoimilla kirjaston puolelle tyhjentämään ja siivoamaan. Siellä tarvitsee seinät väriä ennenkuin lattia tulee paikalle. Näin päin ei tarvitse peittää muuta kuin ikkunat :o) Ajan säästämistä, kerrankin!!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar