lördag 6 februari 2016

Besviken plankpojke stämplar träd!

Våren är på ingång, plankpojken ska snart på äventyr...dags att ta tag i nästa vinters ved innan semestern!

I vinter har det varit på håret att få veden att räcka till! Så nu ska det fixas ved till kommande vinter och till ytterligare en vinter. Har läst nånstans att det är bra att ha ett års ved i förvar...



Eftersom plankpojken samtidigt med husbygget har tänkt bli klar med trädgården, är det ytterst viktigt vilka träd som ska fällas... Som bekant är det en björkdunge på gång, dessutom behöver kanterna till sommarängen fixas.


Farsans kant är något mer kurvig än plankpojkens...han vill spara lite bra-att-ha träd och självklart träd som är bra för hans småkompisar! Denna sälg fick därmed vara kvar, mest som vårföda för baggar och andra kryp! 
 

Så var det dags att stämpla träd för fällning! Eftersom farsan snackat om detta i veckor trodde plankpojken att det var något riktigt spektakulärt på gång. Eftersom det skjutits upp i veckor på grund av det taskiga vädret hade plankpojken förväntat sig minst en brännande het hästsko på skaft eller nåt annat spännande att stämpla med! Nop, ni kan ana plankpojkens besvikelse då vi gick ut till skogs med röjkniven!?!
 

 
Eftersom det inte krävdes mer än en röjkniv och lite öga för design var det ett enkelt uppdrag för plankpojken! Så enkelt att plankpojken tänker gå loss med röjkniven imorgon och stämpla träd lite här och där...farsan får en siffra på hur många träd som markerats på 4,5 hektar...kan bli kul när han letar efter stämplarna ;o) Tänkte passa på att avverka ved till minst två vintrar, till ladugårdsbygget, till vedbodarna som behöver byggas till all ved, stolpar till gärdesgården...så stämpla träd kommer plankpojken bli en stjärna på...och farsan, han kommer att bli en jäkel på att hitta stämplarna!
 

...och chefen, han bara suckar åt oss och undrar när denna jäkla dörr till biblioteket blir klar :o) Blir det inte bättre teamanda på detta bygge, hotar chefen med att säga upp sig med en rejäl fallskärm...med tanke på att chefen är en riktig gourmet kan det bli dyrt!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar