torsdag 9 augusti 2012

Kantareller med smak av ingefära


Bor man som jag gör, behöver man ge sig ut till skogs för att leta efter naturens guld. I år har det regnat så mycket att man inte behöver kämpa för att hitta kantarellerna, man snarare snubblar över dem. Tur det, för annars hade nog kantarellerna saknats i min frys :o) För dessa kantareller behövde jag inte ens lämna tomtgränsen.


Självklart ska jag dela med mig av ett bra recept om man vill bjuda på något riktigt gott. Kantareller med smak av ingefära! Stek kantarellerna i rikligt med smör tillsammans med riven ingefära, ett par schalottenlökar och lite färsk chili! Ett vinnande recept som funkar både på macka och till kött!



En del av kantarellerna har jag syltat/ lagt i lag. Även denna gång med smak av ingefära. Du behöver ca 1 1/2 liter kantareller. Rensa kantarellerna och förväll dem i saltat vatten.  Koka upp en lag som består av 1/2 dl 12 % ättiksprit, 1 dl socker, 1 1/2 dl vatten och 2 msk finhackad ingefära. Häll lagen varm över kantarellerna och låt dra i ca 14 dagar. Mycket gott till kött, ännu godare till vilt :o)

Metsäänkin on tarvinnut raksalta hiipiä jotta saisi metsän kultaa pakkaseen. Google kertoo että kantarelli on vahvero suomeksi joten toivon näin. Voittava konsepti kun ruotsia kääntää suomeksi on että lisätään sanoihin i tai e. Hupaisa juttu tästä on kun muutama vuosikymmentä sitten vietin iltaa suomalaisen ja ruotsalaisen pimun kanssa. Salaisuuksia paljastamatta voin kertoa että burk on suomeksi purkki, bänk-penkki, hotell-hotelli ja grogg-grogi :o) Tukholman vesifestareilla oltiin ja oli hyvin rattoisa ilta!

Takaisin kantarelleihin tai vahveroihin. Voittava resepti on paistaa vahverot voissa inkiväärin, hienoksi pilkotun sipulin ja tuoreen chilin seurassa. Minä olen käyttänyt vihreetä chiliä, antaa vähän mukavaa väriä vahveroille maun lisäksi. Voittavan makuinen ja voit sen tarjoilla leivän päällä alkuruuaksi tai lihan kanssa pääruuaksi.

Kaikkia vahveroita en paistanut ja pakastunut. Osan sylttysin syksyn illallisille, tälläkin kertaa inkiväärin maulla. 1 1/2 litraa vahveroita jotka kiehautetaan noin 5 minuttia suolatussa vedessä. Kiehauta laaki, 1/2 dl 12% etikkaa, 1 dl sokeria, 1 1/2 vettä ja 2 rkl pieneksi paloiteltua inkivääriä. Kaada kuuma laaki sienien päälle sterilisoituihin purkkeihin ja anna vetäytyä noin kaksi viikkoa. Nauti syksyn illallisilla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar