söndag 5 augusti 2012

Bjälkar på plats och genväg till bygget


Några dagars semester för plankpojken har resulterat i små framsteg på bygget. Dock har bjälkarna kommit på plats i kommande matsal och bibliotek. Ska vi vara riktigt ärliga så har farsan kämpat på egen hand. Mycket har hänt även om det inte är synligt för ögat....


Ett par dagars F1-resa till Ungern, där favoriten Kimi Räikkönen i sin Lotus kom på en hedrande andraplats, kräver ett par dagars vila även efter hemkomst. Trots att plankpojken har gått på halvfart har bygget framskridit genom att vi gjort en ingång till nya delen.


En gammal garderobsdörr får agera tillfällig dörr mellan nya delen och gamla sovrummet. Vet inte om dörren var nödvändig att sätta in i såhär tidigt skede, eller om farsan tänkte att plankpojken behöver en genväg till bygget för att ta sig dit alls. Svackan har egentligen inte berott på lathet hos plankpojken. Jag säger som jag sa som barn när jag inte plockade upp leksakerna efter mig: "Jag är inte lat, är bara trött så in i helsike :o)". Farsan tycker mest att det är konstigt att man åker på semester och sedan behöver man ytterligare ledigt för att återhämta sig från semestern. Kan väl hålla med om att han har lite rätt i det. Piken har gått hem, imorgon är det nya tag som gäller!


Chefen har som vanligt koll på vad som händer. Självklart behöver pelarna till kommande balkongen märkas med gårdens sigill.

Muutaman päivän loma Unkarin F1-kisoihin on hidastanut lankkupojan hommia tällä viikolla. Lotus ja Kimi Räikkönen otti komean toisen sijan joten tunnelma suomalaisleirissä oli mahtava. Faijan mielestä on toki kummallista että tarvitaan uutta lomaa loman jälkeen että jaksaisi taas painaa hommia. Faija on loman aikana toiminut ja ruokasalin ja kirjaston hirret oli paikoillansa kun lankkupoika palasi raksalle. Faija on ollut viikolla huomaavainen ja tehnyt kulkutien makuuhuoneesta raksalle jottei tarvitse kiertää taloa että pääsisi hommiin. :o) Myös pomo on pyörinyt raksalla ja pistänyt puumekkinsä tulevan parvekkeen pylväisiin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar