onsdag 11 juli 2012

Sovrummet tar form trots regnkaos


Det är synd att klaga på vädret även om det hör till svenska sommaren. Ett par dagars vila från bygget blev det på grund av regnet, men sedan var det bara att fortsätta under presenningarna. Regnet har helt klart varit uthålligare än vad jag och farsan under veckan. Isolera kortsidorna blev det första plankpojken fick ta tag i medans farsan började skruva fast skivor som blir taket till biblioteket.



Bjälken är sänkt och golvet till garderoben har börjat ta form. Vi har isolerat mellan taket och golvet för ljuddämpande effekt, ifall stiletterna skulle få för sig att ta en svängom i garderoben. Synd att säga garderob förresten, eftersom den blir strax över 6 kvadrat :o) Walking closet, eller klädkammare som inte alls låter lika glamouröst...



Garderobsutrymme blir det även på andra sidan av sovrummet. Många har diskussionerna varit men nu har vi landat i att även denna bjälke ska flyttas, ut mot ytterväggen 60 cm. Har prioriterat lite ytterligare rymd i sovrummet trots att formen på rummet blir asymmetrisk. Perfekt yta för en läshörna och kanske symaskinen tills ateljén blir klar i ladan... En planering som jag inte tagit med farsan än, lite i taget funkar bäst...


Regniga dagar är perfekta för planering. Här har vi ritat upp var balkongdörren och fönstret ska placeras. För att visa att jag inte bara klagar på regnet och regngudarna så har det varit rena turistattraktionen hemmavid i veckan. Dammarna i anslutning till sjön släppte under måndagen och det är ganska maffigt vilka styrkor som finns i okontrollerbara vattendrag.


Min tomt har klarat sig bra trots sjöläge. För ett år sedan då grunden grävdes passade jag på att dika om, vilket gett ett mycket bra resultat. Tomten är torr trots ihärdigt regnande under en hel vecka. Var mycket väl investerade kronor, såhär i efterhand. Utan ordentliga diken hade huset i värsta fall blivit en husbåt o biblioteket en naturpool :o)



Sadejumala ei tällä viikolla ole ollut suotuisa. Niin paljon on vettä tullut niskaan että pato ei jaksanut pitää vastaan ja kylällä on ollut kunnon tulva. Minulla ei ole piha tulvinut kun viime vuonna tein uudet kunnon ojat samalla kun pohja taloon kaivettiin. Täytyy myöntää näin jälkikäteen että oli hyvin investoidut kruunut. Pari päivää loikoiltiin ja odoteltiin sateen lakkaamista ennenkuin muutettiin suunitelmia ja mentiin sisähommiin. Kirjaston katto, eli vaatehuoneen lattia on toiselta puolelta valmis ja toisella puolella urakka jatkuu loppuviikolla. Kivimuurille ei ole tapahtunut tällä viikolla mitään.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar