onsdag 25 juli 2012

Plankpojken har det bra


Vissa har det bra, i helgen har plankpojken haft det ännu bättre. Helgen började med en ledig fredagkväll och ett besök på Dalhalla. Dalhalla, som tidigare kallades för Draggängarna, är ett kalkbrott som ligger norr om Rättvik. Sedan 1940-talet har man grävt och sprängt fram ett stort dagbrott, en grop med enorma proportioner. Brytningen lades ned 1990. 1995 invigdes Dalhalla officiellt som en utomhusscen. Scenen är delvis formad som en amfiteater och har mycket god akustik. Jag var och såg Diggiloos 10-års jubileum och kan rekommendera alla ett besök på Dalhalla om tillfälle ges!

Medans jag har njutit av en ledig kväll höll farsan till på bygget. Han fortsatte med att skruva på mellantaket. Tyvärr tog skruvarna slut, så plankpojken har att göra kommande dagar. Springorna som ni ser på bilden är måttade efter takbjälkarna som ska på så fort de torkat klart.


Även solen har visat sig i Dalaskogarna i helgen vilket resulterat i att vi kunnat fortsätta med att platta tomten runt huset.

Jorden har vi kört ned till blivande platån framför stenmuren. Mycket sten kom fram när vi grävde runt huset, så även stenmuren kommer att nå nya höjder under kommande vecka. Bara plankpojken får nya krafter och hittar ny form från semesterlunken :o)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar