onsdag 25 mars 2015

Tur att vi har kul på bygget!

När man bygger hus på det här sättet kommer det dagar, veckor, månader och faktiskt år som kan kännas jäkligt motiga. Från att ha firat att ett rum blivit klart, börjar man istället glädjas åt att en listjäkel kommer på plats. Man försöker hitta dom där stunderna då man kan försöka glömma sågspånen i sängen eller i chefens svans, eller att en dags jobb faktiskt går som man tänkte sig från början!
 

Ibland kommer det dagar då inte ens skogen ger en hopp om att huset en vacker dag blir klart...eller åtminstone halvfärdigt! Dom dagarna är det tur att farsan finns på bygget med sina självklarheter som bara den generationen av gubbar besitter! Humor har plankpojken insett är ett vinnande recept! Minns ni den där dörrkarmen som farsan putsade och välvilligt sparade sockeln till plankpojken som fredagsnöje...Den har kommit på plats, inte undra på att plankpojken fick gå loss med kniven...för ser ni vad jag ser...sockeln är inte kvar. Det är humor det, på vårt bygge :o))
 
 
Så nu tittar vi framåt och bygger vidare och i helgen tar vi en snabbkurs i etiska teorier och djupdyker i utilitarismen: "Du bör alltid och enbart följa nyttoprincipen. Du värderar alla handlingar i hur mycket nytta du gör". Faktum är att våra skratt åt sockeln gett glädje här på bygget idag och faktiskt hjälpt plankpojken från att totalt bryta ihop :o)
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar