lördag 14 mars 2015

Glöd-Kalle i tjänst


Det har varit en fantastisk dag att hålla på med kommande vinterns ved. Bra träningspass, schysst solbränna och många skratt med farsan idag...en perfekt dag med andra ord :0))


Vi har fällt skog och har idag faktiskt varit överens om vilka träd som ska fällas! Sommarängen ska breddas och bredvid ska plankpojken designa en härlig björkdunge :0) För en gångs skull var farsan med på noterna så det var gran och tall som åkte i backen idag. Farsan har fällt och plankpojken har stått parkerad vid vedklyven. 


Lite vinterlunch hann vi med innan det blev dags för farsan att tacka för sig. Plankpojken utnämndes till Glöd-Kalle så återigen utökades plankpojkens CV. När jag såhär på kvällskvisten kikar ut på baksidan, kan vi bara konstatera att uppdraget som Glöd-Kalle har utförts med bravur ;0)


 En lång dag blev det och en hel del ved blev det och lika mycket är kvar till imorgon! Gjorde ett fynd, en lite enbuske är på uppväxt! Första uppdraget för morgondagen blir att markera den ordentligt! Får absolut inte trampas ned, kommer att bli användbar efter att jag byggt ett rökeri på gården :0))


Mahtava talvipäivä oli aivan loistava puuhommiin. Faijan kanssa painettiin pitkä päivä tulevan talven puitten parissa. Kun faija oli lähdössä nimitti hän lautapojan Kipinä-Mikoksi! Kipinä-Mikko sitten jatkoi puuhommia auringonlaskuun asti. Ikkunasta katsellessa totean että kesäpelto on tallella joten hyvin selvisin tästäkin tehtävästä ;0)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar