söndag 15 mars 2015

Njutit av femte årstiden!


Man brukar prata om den femte årstiden uppåt i landet. Vår-vintern, då snön fortfarande ligger på backen och solen värmer så man kan sola i bikini. Riktigt så varmt var det inte, fuskade med en pläd, men nog så härligt! Lite vår-vinterkänsla är det, när cyklisterna passerar huset söderut och bilarna åker norrut med skidboxar på biltaket!


Farsans lunchrast var inte lika bekväm..en metallstol blir lite kall i skuggan och då blir man inte sittande alltför länge ;0) Genomtänkt av plankpojken och chefen...som har varit med hela dagen och hållit koll. Såg till så farsan inte fick med sig värdefulla grenar hem...


Lång dag med vedklyvning blev det och in på den tionde timmen såg plankpojken detta! Ser ni vad plankpojken såg..eller var det bara dags att ge sig för dagen :0))


Det händer grejer dock! Björkdungen börjar ta form...


...och baksidan börjar öppna sig. Enstaka granar och tallar är kvar som ska fällas innan det är härligt ljust bakom huset. Sommarängen har breddats flera meter :0)


Idag var det chefen som ledsnade först, efter farsan självklart ;0) Var faktiskt förbi ett flertal gånger med en anklagande blick innan plankpojken till slut plockade ihop verktygen vid solnedgången!

  
Nu ligger vi halvt medvetslösa av hårt slit, plankpojken i soffan och chefen i fåtöljen! Vi ser fram emot en ny vecka och nya utmaningar och på plankpojken väntar nog lite träningsvärk imorgon ;0)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar