torsdag 3 oktober 2013

Äntligen kan Jimmy Choo-stiletterna komma till användning!

I helgen påbörjades arbetet med att byta ut fönstren i köket och tvättstugan. Planen är fortfarande att det ska vara liiite roligare att bo i mitt hus till julen, med kanske en tvättstuga och kanske ett kök ;0) De fönster som har beställts är mindre då rummen kommer att användas på annat sätt. Köket kommer inte att ha någon matplats, utan framför fönstret kommer diskbänken vara. Allt för att det ska bli lite trevligare utsikt då man diskar. Att sätta in ett mindre fönster kan verka enkelt, men även för farsan blev detta ett huvudbry...


Fönstret i köket kom på plats efter ett par dagars slit och lite... Att sätta in nya fönster var inte så svettigt som att ta ut de gamla...Satt som berget påstår farsan. Första gången nya fönstret i köket var på plats, tänkte farsan komma undan med lite mindre jobb och satte fönstret i gamla tvärslaget. Om ni gillar att lösa korsord och ser ordet tvärslå så är det ordet nar som ofta efterfrågas. De är synonymer och beskriver den horisontella eller liggande regeln som i detta fall sitter ovanför fönstret. Problemet med farsans tidsbesparande åtgärd blev att inte ens farsan fick någon sjöutsikt...plankpojken, hon behövde en pall för att få en skymt av syrenen utanför fönstret:o)

 
Andra gången farsan satte in fönstret, efter att ha gjort en ny regel, såg farsan ut genom fönstret. Kom dock på att plankpojken är ca 10 cm kortare, så det skulle bli för plankpojken att alltid diska med stil. Möjligtvis skulle plankpojkens sista inköp som storstadsbo, Jimmy Choo-stiletterna, äntligen komma till användning på landsbygden. Farsan tyckte dock att det vore synd om trägolven...Plankpojken tänker mer på att det vore lite arbetsamt att dra på festblåsan varenda gång det är dags att ta tag i disken...för inte kan man matcha dessa guldkorn med mjukisbyxorna?
 

 
Vad gör det att ett fönster får läggas på plats tre gånger då resultatet i slutändan blir tokbra. Det mesta på bygget har ju faktiskt gjorts två gånger...Det är inte så att vi har jobbat under tidspress här på bygget och ni minns väl att jag berättat om farsans tidigare erfarenheter på ett bygge han varit på!  Det där bygget där man fick göra om ett trapphus och sedan ta in erfaret folk som byggde andra trapphuset. Det var inte det enda, på bygget fick man även flytta på 2000 fönster innan resultatet blev som byggherren tänkt sig... på det här bygget kom åtminstone fönstret i tvättstugan på plats på första försöket, så vi lär oss av misstagen och skrattar hela vägen till en ny och säkerligen en händelserik arbetshelg :o)
 

Noniin, viikonloppuna alkoi ikkunanvaihdolla tulevassa keittiössä ja pesutuvassa. Uuden ikkunan laitto ei sinäänsä ole niin haasteellista, mutta vanhat ikkunat oli kunnolla kiinni! Hikistä hommaa oli ja faija ajatteli ottaa pari oikotietä...Ensimmäisellä kertaa faija pisti ikkunan kiinni jo olevaan ylityspalkkiin. Säästi siinä aikaa ja totesi että ei edes itse nähnyt ikkunasta pihalle. Ajatushan on ollut että järvinäkymä tiskipenkin yläpuolelta saisi lautapojan tiskaamisesta vähän enemmän huvittavan...Toisella kertaa faija laski ikkunan pikkasen, sai järvinäkymän ja muisti sitten että lautapoika on vielä 10 cm lyhempi...Mielessä kävi että vihdoinkin lautapojalle tulisi Jimmy Choo- stiletit käyttöön, mutta faijan mielestä olisi sääli uusista puulattioista. Ikkuna on siis siirretty kolme kertaa, mutta ei se mitään, eihän tässä mikään kiire ole..sitäpaitsi faija on ollut raksalla peltihommissa missä pojat on saanut siirtää 2000 ikkunaa. Tässä talossa on muutenkin kaikki paikat tehty pariin kertaan :o)







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar