måndag 18 juni 2012

Styrkebesked från plankpojken


En gammal mjölkvagn har kommit väl till pass i helgen då jag kört sten till blivande stenmuren. Helgen har varit regnig vilket resulterat i att farsan passat på att vila från bygget. Med andra ord har han inte synts till annat än under fikarasten. Har jobbat hemma sägs det....


Farsan fick dock uppdraget att under dagen flytta ett par tunga stenbumlingar till muren. Traktorkunskaperna har vi läst om tidigare och denna gång missade han muren med en meter. Efter lite resultatlöst gnäll från plankpojken var det bara att kavla upp ärmarna ikväll och visa lite finsk sisu och jävlaranamma. Farsan kommenterade att det inte gjorde så mycket om det blev en hörna i den halvmåneformade muren...inga repliker från plankpojken som är en stolt ägare till en S-formad bro till bastun :o) Farsan får dock fortsatt förtroende bakom traktorspakarna då en stubbe behöver dras upp under morgondagen. Ligger olägligt mitt i muren. Väntar med spänning om stubben är borta imorgon och muren står kvar. Måste erkänna att mitt traktormanövrerande skulle kunna resultera i att t o m ladan skulle vara i annat skick, så ska väl inte måla fa-an på väggen i förskott. Fortsättning följer!


Ett par timmars slit resulterade i att muren är månformad igen och gott om plats har lämnats till att dra bort stubben. Känner mig ganska stark och tänker att jag borde ha medaljchans om det i framtiden kommer en tävling där "Sveriges starkaste finska" utses. I Strongman-tävlingarna är Atlasstenar en klassisk gren och ni känner väl till Magnus Samuelsson, som även kallas för "The king of stones" på grund av hans framgångar i grenen. 1998 kunde han titulera sig som "Världens starkaste man", men för en finne är det mer respektingivande att han 2009 vann Lets dance! Låter som en kille som förverkligat denna finskas hemliga drömmar. Finnar är inte svaga de heller, utan har kammat hem titeln "Världens starkaste man" tre gånger genom Jouko Ahola 1997, 1999 och Janne Virtanen 2000. Med en titel skulle plankpojken inte hamna i dåligt sällskap :o)

Muurin teko on jatkunut sateisena viikonloppuna. Faija on tänään auttanut siirtämällä pari painavaa kiveä traktorilla. Ihmetystä löyty lankkupojalla kun tajusi että kivet oli sijoitettu metrin muurista. Faija ei ihan ollut tajunnut merkkikeppien tarkoitusta! Hapaa löyty lankkupojalta kun kivet tarvi siirtää käsivoimin oikealle paikalle. Täytyy myöntää että oli hikistä hommaa mutta voisi tulevaisuudessa olla mitalimahdollisuuksia jos täällä ruotsissa joskus tulee kisat "Ruotsin vahvin suomalainen".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar