söndag 3 juni 2012

Rom byggdes inte på en dag


Helgen har minst sagt varit regnig. Under lördagen väntade vi inomhus under skurarna för att sedan kasta oss ut när det blev uppehåll. Ingen lysande strategi, så idag tog vi på oss regnkläderna och kämpade på med mycket finsk sisu. Vi är inte gjorda av socker, men gårdagens snöblandade regnskur och temperaturen som sjönk till några plusgrader fick onekligen mungiporna att titta nedåt.


Farsans skogspärla har kommit väl till pass då en gammal stålställning skulle dras bort för att ge plats till en lounge (läs gräsplätt) bredvid bastun. Trevligt att kunna umgås mellan bastubaden.


Efter många om och men lossnade den och självklart ska farsan ha kvar ställningen för att fundera om den kan komma till användning. Vi har passat på att köra sopor i helgen. Rensa med farsan blir alltid till två högar, en hög till tippen och en "bra att ha" hög som skjutsas till hans och morsans sommarstuga. Japp, hon är överlycklig för "bra att ha" högen :o)


Det var ingen snygg gräsmatta som tittade fram, utan stenar och betongblock som väger en hel del. Stenarna behöver fraktas bort och farsans förslag var att jag skulle frakta bort dom med skottkärran. Yeah right, nog för att jag gått några styrkepass på glesbygdsgymmet, men jag har inte vunnit Sveriges starkaste kvinna-pokalen, än.


Oväntad lösning på problemet. Ska bygga en snygg, månformad stenmur som kommer att omgärda uteplatsen. Farsan smålog lite åt att jag markerade ut bakkanten på muren. Kommer från han som inte för så länge sedan byggde en S-formad bro till min bastu :o)

Två dagars arbete resulterade i att första lagret av stenmuren är på plats. Tog inte farsan på orden om skottkärran, däremot har här rullats stenbumlingar, men tokfin kommer den att bli när den är klar :o) Rom byggdes inte heller på en dag...

Pari sadepäivää takana ja eilen tuli jopa räntää niskaan. Faija on sisulla vetänyt raksalla ja itse olen alkanut rakentaa kiviaitaa saunan sivulle. Faija vähän naureskeli merkkauksiani, mutta tästä aidasta ei tule S-mallista niinkuin faijan tekemästä sillasta saunaan. Kahdessa päivässä muuria ei saanut tämän korkeammaksi, mutta eihän Roomaakaan rakennettu päivässä. Jos tää kivimuuri tästä ei kohta tule korkeammaksi niin täytyy varmaan lähtea lomalle Italiaan inspiraatiota hakemaan :o)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar