söndag 25 oktober 2015

Ljuvliga söndag med kyckling och ättiksgurka!

Denna söndag har jag njutit av god mat, solsken och tagit till vara sista godsakerna i trädgården. Potatisen är uppe, kryddorna har tagits in för torkning och har passat på att laga riktigt god kyckling i lerkruka! Precis, lerkruka...första gången den kom till användning i detta hus. Användes nog senast i huvudstaden för sisådär 15 år sedan! Placerade kycklingbitarna i lerkrukan och penslade dem med en galet god kryddblandning! Mortlade ihop färsk salvia, timjan, koriander,oregano, chili tillsammans med ett par klyftor vitlök, torkad gurkmeja och spiskummin, salt och några skvättar soja och en rejälare skvätt olivolja. Jag hoppas att ni kan fantisera om hur galet gott det doftat i köket idag och gott var det även för smaklökarna! Ta fram lerkrukan och fyll den med alla möjliga godsaker! Blir inte mycket bättre än så :o)


Frilandsgurka i ättikslag
8-10 frilandsgurkor
1 dl dill

Ättikslagen
1 dl ättika
1 dl socker
1 dl vatten
1 1/2 tsk salt
 
Koka upp lagen och låt kallna. Skiva gurkorna och hacka dillen. Varva gurka och dill i en burk med lock, jag använder en glasburk. Häll över lagen och skaka om ordentligt. Låt stå i kylen. Går att äta redan dagen efter, men blir bara godare av att få stå några dygn!


 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar