fredag 8 november 2013

Salningar, foder och fönsterbänk på plats

En salning är det som döljer utrymmet mellan karmen och väggen. Farsan kallar det även för smyglist, men plankpojken kan inte garantera att det är ett ord som faktiskt finns ;o) För att anslutningen mellan väggen och karmen ska bli snygg krävs ett riktigt proffs! På plats har vi haft en god vän från byn som är en snickare av klass enda ut i fingerspetsarna. Yrkeslivet är förbi, men till goda vänner finns alltid tid och lust att ge ett handtag :o) Plankpojken är extremt tacksam och glad för denna hjälp och hoppas på att få vara med när salningarna till nästa rum ska tillverkas! Känner på mig att plankpojken kan lära sig ett och annat...samtidigt som man har trevligt i gott sällskap!!
 
 
Som sagt, nu går det undan på bygget! Farsan har gjort foder runt fönster och balkongdörr samt fönsterbänken. Det har gått så fort för farsan att han av misstag lyckades måla snickerierna med väggfärg. Det blir för plankpojken att köra på ett lager med snickerifärg inatt. Om farsan tar sovmorgon, slipper han inse att rollerna på bygget är ombytta. Hittills har det varit plankpojken som byggt först och tänkt sen, nu är det tvärtom. Kan inte påstå att jag inte myser lite åt detta...känns bra att vi fortfarande gör allt minst två gånger på detta bygge ;o)
 
 
 Ikkunan ja ovenpuitteet on tullut paikoillensa. Vähän on lautapoika ja faija saanut apua kylältä. Eläkkeelle jäänyt puuseppä on ollut hyvänä ystävänä apuna. Tälläkin kertaa puitteet maalataan kahteen kertaan, miten muuten. Kiireissäin faija on maalannut puitteet/listat seinävärillä jotta lautapoika saisi pikkasen hommia tulevana yönä :o)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar