fredag 1 november 2013

Även farsan jobbar övertid

Idag har farsan slitit på för att få klar taket i sovrummet innan hemgång. Denna gång blev det som utlovat. Det jag tänkte skriva var att "För en gångs skull blev det som farsan utlovat", men det hade varit orättvist efter sista veckans slit. Tänkte sedan skriva att "Även denna gång blev det som farsan utlovat", men det hade varit att ta i för han trillar fortfarande in på bygget lagom till plankpojkens lunch ;o) ...men nu  är taket klart :o) Skoj!!

 
Brandskyddat tejp har använts för att tejpa fast fuktskyddet. Plankpojken tyckte att det borde finnas någon annan anledning, men så var det inte. Men gott nog, farsan tyckte att det hade varit dumt att fuktskydda huset om man sedan skulle låta det droppa mot kaminen. Antar att han har en poäng där ;o)
 



Måste säga, att om jag tidigare klagade på att farsan planerar mycket, så måste jag nu erkänna att hans sätt att utföra saker konstant imponerar på plankpojken. Har en hel del kvar o lära måste jag erkänna!! Enligt sotarmästaren som har godkänt kaminen ska det vara 50 mm mellan panel och skorsten. Farsan var smart nog att såga till en kloss på 50 mm, som han sedan kunde använda för att få till perfekt cirkel runt skorstenen. Egentligen håller inte farsan med om att det behöver vara 50 mm runt skorstenen, men han hade tack och lov låtit bli att ta den diskussionen med sotarmästaren. Farsan har gjort så många tak och kan det här och.....där stängde plankpojken av ;o) Är bara extremt glad åt att kaminen är godkänd och färdig för bruk! Befintliga plåthatten som följde med kaminen och som ska fästas i taket, är inte lika bred som vår kommun kräver, men vad gör det? Världens bästa farsa är ju världens bästa plåtslagare också. Så en ny plåthatt gör han i ett huj ;o) Taket kom inte till i ett huj, men är fortfarande byns snyggaste!



Faija teki pitkää päivää jotta makuuhuoneen katto valmistuisi ja näin myös tapahtui! Nyt on lautapojan vuoro ottaa aisat tai pensseli käteen :o) Savupiipun ympärystään on jätetty 50 mm väli paneliin sutarin mieliksi. Faija ei ole samaa mieltä sutarin kanssa mutta teki kerrankin kuin käskettiin. Peltihattu joka tulee savupiipun ympärille ja tuli kaminapaketin mukaan ei ole tarpeeksi leveä. Ei haittaa kun maailman paras faija on myös maailman paras peltiseppä :o)

 
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar