lördag 9 november 2013

Om morgondagen inte är en vanlig dag så är detta inget vanligt bygge ;o)

Det blev ett kvällspass för plankpojken idag...också. Det var dags att måla om salningar och foder som farsan av misstag hade målat med väggfärgen :o) Inte för att det inte var fint, men vi båda insåg att snickerifärg nog vore rätt bra att använda på snickerier. Farsan berättade nämligen att det blev en fläck varenda gång han kom åt fönsterbänken idag :o) Lite annan struktur på färgen, varför plankpojken har börjat med att sandpappra det som ska målas om. Efter ett par timmars jobb kommer insikten om att jag troligtvis behöver stryka på ytterligare ett lager färg :o) Imorgon är en ny dag och det betyder att det troligtvis blir ett nytt kvällspass för plankpojken.


 Farsan åkte hem efter att bjälkarna kommit på plats, men hann med att hjälpa till och lyfta ned innerfönster inför kvällsskiftet. Ödmjuk som farsan är, erbjöd han sig att tur och retur köra tre mil för att komma tillbaka senare ikväll och hjälpa till att lyfta tillbaka fönstren. Det skulle ju kunna bli kallt inatt! Plankpojken har aldrig i hela sitt liv skrattat så mycket och så blev det lite till när farsan insåg vad han sagt....en vindpust i denna stuga är ingen konstigt, lite korsdrag gör inte att det blir så mycket värre! Humor i sig då plankpojken kvartat på soffan i vardagsrummet senaste två åren och har förmånen att bo med en sandstrand i köket :o) Japp, att kalla det sandstrand är ren och skär överlevnad för plankpojken! Farsan insåg humorn i det hela och valde att inte komma tillbaka och detta resulterade i att plankpojken blev tokledig ikväll. Som vi brukar säga i Finland, då naveln börjar trycka mot ryggraden är det dags att fixa middag! Ska tillaga en Risifrutti på min sandstrand i mitt något originella kök. Sedan ska jag fixa till en alldeles extra present till farsan, något som han egentligen önskat sig i julklapp! För imorgon är ingen vanlig dag, det är Fars dag och världens bästa farsa ska firas en kort stund och sedan ska han få jobba på som vanligt. För om morgondagen inte är en vanlig dag så är detta inget vanligt bygge  ;o)

 
Faija lähti kotiin ja lautapoika valmistautui iltavuoroon. Ennen lähtöä auttoi faija lautapoikaa nostamalla pois sisäikkunat makuuhuoneesta. Tarjoutui kunnon isänä tulemaan takaisin muutaman tunnin kuluttua nostamaan takaisin ikkunat. Huumoria sinänsä kun lautapoika on nukkunut olohuoneen sohvalla viimiset kaksi vuotta ja keittiössä on vieläkin hiekkaranta ja kunnon tuuletus :o)
 Ikkunat on maalattu oikealla maalilla tällä kertaa ja lautapoika sai lauantai-illan vapaaksi. Napa alkaa painaa selkärankaa, joten olisi illallisen vuoro :o) Huomenna kun Ruotsissa vietetään isäinpäivää, lautapojalle löytyy illaksi puuhaa.
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar