torsdag 27 juni 2013

Vem har rätt...farsan eller plankpojken, rösta tack och rösta rätt!

Allt blir inte alltid som man har tänkt sig. En fantastisk idé som plankpojken har levt med ett tag, känns inte sådär tokhärlig längre. Har ojjat om tidigare att det mesta på bygget görs två gånger. När plankpojken berättade för farsan att innertaket i matsalen behöver göras om en tredje gång sa farsan: " Vad bra, då är det ditt jobb!". Så nu är vi på gång!

 
Det är ju som bekant inte bara att sätta igång och göra ett innertak för plankpojken. Farsan behöver fortfarande ha lite kontroll! Idag har vi gått igenom hur man sågar...


...och hur man står stadigt på stegen och hur man pusslar dit panelen på plats....

 
Hur spikpistolen fungerar...


...och hur man använder en kloss för att få nästa panel på plats utan att det blir en glipa... Voi, voi säger plankpojken, mycket att hålla koll på imorgon :o) Ni som har koll på bloggen vet ju att farsans kvalitetskrav inte är att leka med! Svettigt kan det nog bli för plankpojken kommande vecka, men vi kan räkna med att farsan kommer att fortsätta demonstrationen imorgon. Misstänker nämligen att innan farsan är klar med "visningen" så är halva taket på plats! Om vi ska vara riktigt ärliga utan att bli näsvisa: "Det är mer troligt att plankpojken får till ett snyggt innertak än att farsan lyckas med att virka en midsommarrosmatta " (och detta sa inte plankpojken högt utan tänkte bara i sin ensamhet och gnällde lite till morsan) ...Morsan som har det ärofyllda arbetet att medla, bryter ihop och tänker att nu är det definitv dags att kalla in arga snickaren från TV :o)


För att anta utmaningen på rätt sätt tänkte plankpojken att det var läge för ett glas vin ikväll. Eftersom både jag och farsan har kort stubin, blir plankpojkens stubin lite längre efter ett glas vin kvällen innan :o) Dessutom tänkte plankpojken att det kunde vara lite trevligt att ta ett semesterglas med chefen. Han borde ju vara rätt nöjd över att plankpojken bara fokuserar på bygget kommande veckor! Ni ser själva, chefen var måttligt road av att fira denna sommarhändelse!

 
Nu var det inte så enkelt att plankpojken bara fick en insikt om att det "rustika" taket med trälister inte funkar längre. Efter att ha botaniserat bland bänkar under redan valda och monterade vitrinskåp insåg jag att vit bänk under skåpen blir tokfel! Det måste hända nåt tänker plankpojken, både i inredningen och i livet...annars blir det bara tråkigt! Därför blir det en bänk byggd av färdiga lådor och bänkskåp som är av träfanér. Inser själv att jag inte kommer hitta samma fanér till lister vilket betyder att plankpojken har fått tänka om helt i matsalen. Farsan nappade på idén först då han insåg att bjälkarna får vara som de är. Vad som kommer att hända med tredje innertaket återstå att se, om det får vara som det är eller om det kommer att målas vitt! Kruxet blir att fundera ut vad som ska komma att hända med golvet...Plankpojken tänker att golvet ska målas vitt och det finns INTE i farsans världsbild! Man målar INTE ett golv vitt och i synnerhet inte i en matsal där det förtäras rödvin... medans plankpojken tänker att man visst kan göra det, det handlar om vilka gäster man bjuder in... Fasiken, till och med reklambilden på golvet som vi köpt har ett vitmålat golv, men farsan ger sig inte! Golv målas inte vita! Farsan bad mig segervisst att fråga er läsare om er åsikt, så kastar ut frågan till er alla! Mer säker på sin sak bad farsan egentligen om att fråga släkten, men tänkte bredda expertpanelen något...förhoppningsvis till min fördel! Kan tänkas bli knepigt att välja sida för vissa :o) Vill påminna er om att farsan bjuder till fest då det vankas taklagsfest och sedan kanske inflyttningsfest....plankpojken bjuder in för jämnan :o) Känn ingen press kamrater...men vänskapen med plankpojken står på spel :o)
 
 
 
No niin, lautapoika on lomalla ja ajatteli että tätä pitäisi juhlia lasilla pomon seurassa. Niin kuin kuvasta näkyy pomo ei ollut yhtä innostunut asiasta! Lautapoika on taas miettynyt lopputulosta ruokasalissa ja todennut että ruokasalin katto tarvitsee tehdä uudestaan kolmannen kerran! Panelia sinne tarvitaan ja faijan kommentti oli: " No niin, sitten pistät sinne panelia"! Eihän lautapoika tämmösiä ihan tosta vain tee, mutta ei sitten faijakaan virkkaa juhannusruusumattoa :o) No tänään on faija näyttänyt miten se tehdään ja huomenna varmasti näyttää viellä uudelleen ennenkun lautapoika pääsee hommiin! Katon uudistus johtuu siitä että ruokasalin alakaapit tulee puun väriseksi. Totesin että en saa kaikkea puuta saman sävyiseksi, koska penkki rakennetaan on massatavarasta. Lopun sisustuksen huoneessa on pakko tulla valkoiseksi, myös lattian! Faija ei ole samaa mieltä, koska lattiaa ei koskaan maalata valkoiseksi!! Tästä riidellään ja faijan toivomuksesta kysytään teiltä lukioilta! Voiko lattian maalata valkoiseksi, niinkuin lattian päallä olevasta mainoksesta nähdään? Jos totta puhutaan niin faija ei halunnut kysyä täta lukijoilta (eli mun kavereilta) vaan halusi kysyä sukulaisilta...Ja miettikkää nyt kaverit ja sukulaiset, ketä teistä haluaa kenkkuilla lautapojan kanssa :o) Olen paljon ittepäisempi kun faija ;o)

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar