torsdag 20 juni 2013

Farsan sliter och plankpojken reser - igen

Plankpojken har varit till fäderneslandet för inspiration och haft många nya idéer tillbaka. Farsan skulle bara veta! Medans plankpojken har varit på resande fot har han slitit på, åtminstone halvdagar ;o) Under dessa dagar hann stommen till skåpen i matsalen komma upp....


...och efter att plankpojken kommit hem och lite fint frågat vad han mer hunnit med....så kom luckorna på plats...


Farsan har ett stort hjärta, så han tänkte att han skulle kolla om röjsågen och gräsklipparen funkar. Plankpojken kände ett stort behov av att snabbputsa framsidan innan midsommar. Krävs en farsa till att kolla grejerna då allt häromkring är från åldern då det fortfarande var brukligt att ta häst och vagn till byn :o) Vi är lite lika jag och farsan...vi använder absolut slut på alla grejer innan vi köper nytt och vi gör först och tänker sen...Farsan provade röjsågen på plankpojkens planteringar runt flaggstången och liljorna tvärdog. Farsans kommentar var att de kommer igen nästa år....plankpojken  tänker dock att jag har en upp på farsan igen och tur det med tanke på vad jag hittat hemma i Finland.


Som sagt, var hemma och hälsade på och passade på att besöka kära farbror med fru. Bakom hans hus har han en fantastisk stenhög, som absolut skulle behöva hitta sin väg till min stenmur! Har under året insett att det är ingen höjdare att bygga stenmur av småsten och här har vi rejäla bjässar. Båten lär inte uppskatta extra vikten så farsan får nog dessvärre köra runt :o)

 
 Har en fantastisk farmor som var en riktigt härlig kärring och som säkerligen myser åt våra påhitt. Passade på att besöka hennes grav där grönväxterna tagit över, så de får vara vackra hemma hos mig istället. Känns lite bra då farmor var en stålkärring som definitivt kunde dra både mig och farsan i örat :o) En rolig skröna, som hon garanterat påmint farsan om idag, är att plankpojken i tonåren tog både A Be och C - kort under sina år i Finland. Det retade farsan att plankpojken hade fler bokstäver i körkortet än vad han hade, så han skrev in sig på bilskolan...det bästa med detta idag är, att nu kan han faktiskt hämta stenarna hos farbror! Vilket dessutom får plankpojken är en bra affär, då farbror lovat 10 euro per flak ;o)


Faija on taas painanut hommia yksin kun lautapoika on ollut isänmaalla lomailemassa ja hakemassa uutta inspiraatiota. Kaapit on tullut ylös ruokasaliin lautapojan loman aikana.  Sitten on faija alkuviikosta koittanut saada käymään trimmeriä ja ruohonleikkuria jotta lautapoika saisi juhannukseksi puutarhan putsiin. Faija päätti sitten koittaa trimmeriä lautapojan istutuksissa joten taas joutui faija vähäksi aikaa jäähylle. Mutta ei se mitään kun lautapoika löysi komean kivikasan sedän tykönä joka tarttis nyt hakea. Setä lupas jopa maksaa 10 euroa kuormasta ja faija on nyt kukkapenkillisen kiviä velkaa ;o)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar